Club van 100

Voor jongeren met een chronische aandoening zijn de drempels naar passende zorg, onderwijs, sport en werk vaak hoog. Veel hoger dan voor hun gezonde leeftijdgenoten. Daarom heeft ZéP de Club van 100 in het leven geroepen: een jaarlijkse bijeenkomst waar honderd sleutelpersonen op de gebieden kracht, zorg, sport, school en werk, samen met jongeren in gesprek gaan om deze problematiek op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten. De Club van 100 is tot eind 2018 dé plek om de stand van zaken te delen en toe te werken naar een integrale aanpak in de verschillende domeinen. De Club van 100 komt elk jaar bijeen op de 2e maandag van november.

Nieuws

Geef jongeren met een chronische aandoening probeerruimte

12 november 2017

Dit is het eerste interview van een drieluik dat gepubliceerd wordt in het kader van de Club van 100 van 13 november 2017. De andere twee interviews zijn met: Edwin van der Sar, Jeroen Kreijkamp en Bente van Oort, en Bertien Houwing, Kitty Oirbons en Bente van Oort.

 

Lees verderSluiten

Bente, voorzitter Jongerenpanel Zorg én Perspectief, maakt kennis met nieuwe bewindspersonen VWS

9 november 2017

Vanuit de ervaringen van alle jongeren binnen het panel en de ervaringen bekend uit de projecten, werden de onderwerpen rondom drie thema’s besproken door Bente: de transitiefase, psychosociale ondersteuning vanaf diagnosestelling en de combinatie zorg en onderwijs. Meer informatie over de standpunten van het Jongerenpanel vindt u in de position papers van het Jongerenpanel.

Kansrijke suggesties

Het open gesprek resulteerde in een gesprek waar de ingebrachte suggesties van alle aanwezigen werden meegenomen door de bewindspersonen om te identificeren. De punten die Bente inbracht van het jongerenpanel werden gezien als kansrijke suggesties die in de komende periode vol energie worden meegenomen. Met dit gesprek is de basis gelegd voor een nadere samenwerking tussen beleidsmakers en ervaringsdeskundigen om samen te zorgen voor een integraal zorgbeleid voor jong en oud.

 

Lees verderSluiten

Medicijn taaislijmziekte tóch vergoed. Robin Kok: ‘Ik heb eindelijk weer hoop’

26 oktober 2017

Lees het volledige artikel van NRC van 18 oktober 2017 met de open brief van Robin aan de fabrikant Vertex.

Kijk de aflevering van Pauw van 18 oktober 2017 waarin Robin aan tafel haar standpunt uitlegt.

Kijk de aflevering van Pauw van 25 oktober 2017 waarin Robin haar reactie geeft op het goede nieuws.

Lees het interview van RTL Nieuws van 26 oktober 2017 met Robin over het goede nieuws.

Lees verderSluiten

Kaleb (21) is doof en pikt een te makkelijke baan niet

26 oktober 2017

Niet alleen het vinden van een passende werkplek is lastig, ook het vinden van een school is niet makkelijk. “Bij veel mbo’s werd ik afgewezen. Ze hadden geen plek voor dove mensen, zeiden ze. Dat was frustrerend. Na een hele tijd zoeken werd ik aangenomen bij een school waar jongeren leren om te integreren. Maar omdat dit geen DUO-instelling is, kreeg ik via het UWV geen tolk-uren aangeboden.”

In het verhaal van Kaleb lees je dat hij een doorzetter is en niet bij de pakken neer gaat zitten, hoe frustrerend het ook mag zijn soms.

Lees hier het verhaal van Kaleb.

Vergroten van kansen

Het programma Zorg én Perspectief wil het verschil verkleinen in maatschappelijk perspectief tussen jongeren van 0 tot en met 25 jaar met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdgenoten. Aanstaande 13 november vindt het jaarlijkse evenement de Club van 100 plaats, waar honderd sleutelpersonen met jongeren in gesprek gaan om problemen op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten. Dit maal staat tijdens de Club van 100 het thema Onderwijs centraal. Tot die tijd brengt Tussenuur inspirerende verhalen van jongeren met chronische aandoeningen in het onderwijs.

Lees verderSluiten
Meer nieuws Houd mij op de hoogte

Programma 13  november 2017

Op maandag 13 november is derde editie van de Club van 100 bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam (Lloydstraat 300).

Het programma start om 13.30 uur met o.a. bijdragen van Laurentien van Oranje en Rens Raemakers (jongste Tweede Kamerlid).
Vervolgens gaan we in verschillende workshops samen met jongeren op zoek naar oplossingen: Wat doet ú voor jongeren met een chronische aandoening?
We eindigen met de ondertekening van de pledge De Transitieroute. Jongeren met een ondersteuningsbehoefte van opleiding naar werk’. Om 17.00 uur sluiten we af met een borrel.

Door het programma heen zitten verschillende verrassingselementen. Laat u verrassen en inspireren!

Bekijk hier het volledige programma van de Club van 100.

 

Verslagen Club van 100

Verslag 2015

Verslag 2016