Klein Geluk

Voor wie?

Het programma Klein Geluk is bedoeld voor mensen die door een langdurige gezondheidsbeperking minder kwaliteit van leven ervaren. Dit kunnen jonge of oude mensen zijn, die zelfstandig, onder begeleiding of in een zorginstelling wonen. Verschillende mensen met unieke verhalen, die een ding gemeen hebben: hun beperking en de afhankelijkheid die daarbij komt kijken, maken ‘gewone’ dingen en geluk minder vanzelfsprekend.

Opzet programma

Het programma Klein Geluk loopt van 1 januari 2018 tot 1 januari 2022* en heeft een budget van € 3 miljoen. Er zijn twee subsidiemogelijkheden:

 • Subsidie voor materialen, dagbesteding en evenementen. Deze leveren een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Hiervoor worden 6 calls uitgeschreven tijdens het programma.
 • Subsidie voor het teweegbrengen van een structurele verandering, door middel van bewezen methodes. Ook deze leveren een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Hiervoor worden binnen het programma 2 calls uitgeschreven.

* Door de invloed van de coronacrisis schuift de einddatum van het programma wellicht op naar eind 2022.

Subsidie aanvragen

Call 2 eigen regie en participatie is gesloten. Dit was voorlopig de laatste call voor eigen regie en participatie. Call 6 , de laatste call voor materialen, dagbesteding en evenementen binnen dit programma opent op 18 augustus 2020.

Meer weten?

FLOOR jongerencoaching

Veel jongeren met een beperking stoten hun hoofd tegen een ‘glazen plafond’. Om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk willen en kunnen zijn, is goede ondersteuning van belang. Daarom helpt stichting FLOOR jongerencoaching deze jongeren bij het maken en uitvoeren van hun toekomstplannen. Zowel individueel met vrijwillige coaches, als groepsgewijs door workshops te geven over toekomstplanning.

Created with Sketch.

Assistive Technology

Mensen zoals Ruud van Zuijlen zijn voor hun kwaliteit van leven volledig afhankelijk van Assistive Technology (AT). In rap tempo worden nieuwe producten ontwikkeld, maar mogelijke cliënten van AT weten vaak niet wat het actuele aanbod is of hoe ze dit kunnen aanvragen. Binnen Cliëntenbelang Amsterdam werkt Ruud daarom aan het verzamelen en delen van kennis en ervaringen voor cliënten en professionals.

Created with Sketch.
 • 10 juli 2020

  Subsidie aanvragen bij Klein Geluk

  Created with Sketch.
 • 9 januari 2020

  Vraag subsidie aan bij Klein Geluk

  Created with Sketch.
 • 19 juli 2019

  11 nieuwe projecten & aankondiging Call 4 Klein Geluk

  Created with Sketch.

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten

Afgeronde activiteiten

Programmacommissie

Geert Bos
Directeur Intensieve Zorg Philadelphia, Bestuurslid Vrienden van Philadelphia

Karin Sok
Senior adviseur Cliënt- en burgerparticipatie Movisie

Nynke Beentjes
Manager informatievoorziening UWV

Hermien de Klijne
Adviseur, projectleider cliëntenparticipatie

Contact

Caroline Hop

Programmaleider

06 124 309 50

caroline.hop@fnozorgvoorkansen.nl

Irma Huizer

Programma-ondersteuner

085 040 32 60

kleingeluk@fnozorgvoorkansen.nl

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen van dit programma

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten