Klein Geluk

Een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid.

Iedereen wil graag gelukkig zijn en streeft naar een optimale kwaliteit van leven. Voor mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid, is dit echter niet vanzelfsprekend. FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan. Met het programma Klein Geluk leveren we een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid.

Kwaliteit van leven
Voor een goede kwaliteit van leven is het belangrijk om dingen zelf te kunnen bepalen, sociale relaties te hebben met anderen en je fysiek en mentaal goed te voelen. Daarom ondersteunt Klein Geluk ondersteunt projecten die positief bijdragen aan autonomie, sociale participatie of welbevinden. Hierbij is het belangrijk dat de behoefte vanuit de doelgroep zelf centraal staat.

Voor wie?
Het programma Klein Geluk is bedoeld voor mensen die door hun langdurige gezondheidsbeperking minder kwaliteit van leven ervaren. Voor jonge en oude mensen die zelfstandig, onder begeleiding of in een zorginstelling wonen. De doelgroep is enorm divers. Iedereen is uniek, maar heeft met elkaar gemeen dat de afhankelijkheid en de beperking(en), ‘gewone’ dingen en geluk minder vanzelfsprekend maken.

Opzet programma en budget
Het programma Klein Geluk loopt van 1 januari 2018 tot 1 januari 2022 en heeft een budget van 3 miljoen euro. Gekozen is voor de volgende subsidiemogelijkheden:

Subsidie voor materialen, dagbesteding en evenementen die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vak van gezondheid. Hiervoor worden zes calls uitgeschreven gedurende de looptijd van het programma.

Subsidie voor het bewerkstelligen van een structurele verandering die een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Hiervoor worden gedurende het programma twee thema calls uitgeschreven. De kaders hiervoor worden medio 2018 vastgesteld.

Meer informatie
Meer informatie over het programma vindt u in onderstaande documenten.

 

Lees verderSluiten
Op dit moment is het niet mogelijk om subsidie aan te vragen bij Klein Geluk

Nieuws

Call voor subsidie van het programma Klein Geluk geopend

10 januari 2019

Het programma Klein Geluk van FNO nodigt organisaties vanaf deze week uit om een subsidieaanvraag in te dienen voor materialen, dagbesteding en evenementen. Projecten die bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid komen voor subsidie in aanmerking. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 21 februari 2019, 14:00 uur. Kijk hier voor meer informatie over deze Call. Mocht u nog vragen hebben of met ons willen overleggen over uw projectaanvraag dan kunt u ons bereiken via 085 040 32 60 of kleingeluk@fondsnutsohra.nl

Meer nieuws Houd mij op de hoogte

Tweets

Agenda

11-04-2019

Nederlands Congres Volksgezondheid 2019

Op donderdag 11 april vindt NCVGZ 2019 Public Health next step – nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering – plaats in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Meer agenda

Contact

Caroline Hop

Projectencoördinator

E | Caroline_Hop@fondsnutsohra.nl

T | 06 12 43 09 50

Programmacommissie

Voorzitter: Dhr. drs. J. van Hal

Interim Manager

Dhr. drs. G. Bos

Directeur Intensieve Zorg Philadelphia, Bestuurslid Vrienden van Philadelphia

Mevr. drs. K. Sok

Senior adviseur Client- en burgerparticipatie Movisie

Mevr. N. Beentjes

Programmamanager Innovatie Abrona

Mevr. drs. H. de Klijne

Adviseur, projectleider cliëntenparticipatie

Lees meer