'Beleefverhalen'

Beleefverhalen

Omschrijving

Middin organiseert maandelijks voorleesverhalen die je kan horen, zien, ruiken, voelen en proeven. De verhalen worden voorgelezen in een speelotheek die gerund wordt door vrijwilligers met een beperking. Kinderen van 0 tot 4 jaar worden met ouders uitgenodigd om samen met cliënten met een ernstige meervoudige beperking het verhaal te beleven.

Karel en Kaatje beleven in elk boek een nieuw avontuur. Thema’s als winter, lente, herfst en zomer komen voorbij. Maar ook Pasen, carnaval, de boerderij, verjaardag en nog veel meer.

De verhalen worden niet alleen verteld, maar ook beleefd met zoveel mogelijk zintuigen. Bij het verhaal over de herfst kun je de wind voelen (ventilator), de druppels van de regen horen (regenbuis) en voelen (plantenspuit). Maar ook de blaadjes die van de bomen vallen kun je de lucht in gooien en weer vangen. Zo heeft elk verhaal zijn eigen belevenissen die de cliënten en de kinderen samen kunnen beleven.

De beleefverhaal-boxen worden ook gebruikt in het dagprogramma op de groepen van mensen met EMB. Verder zijn de boxen te lenen in de speelotheek, zodat mensen ook thuis beleefverhalen kunnen meemaken.

Doel

Op dit moment is er weinig voor deze doelgroep. Het doel van dit project is daarom het vergroten van het netwerk en de beleefwereld van mensen met EMB. Hierdoor zal het welbevinden van de cliënten groeien. De kwaliteit van leven verbetert hierdoor zichtbaar.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Middin

Projectleider

Lisette Heerschap

Telefoonnummer

06 - 422 718 10

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO