Werken bij

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures.

Traineeship

Voor wie?

Een traineeship bij FNO is bedoeld voor mensen met weinig of geen werkervaring en academisch werk- en denkniveau, die willen leren en zich ontwikkelen in een organisatie die zich inzet voor én met mensen in kwetsbare situaties in Nederland.

Een traineeship bij FNO: wat houdt dat in?

Als trainee werk je gedurende zo’n twee jaar aan opdrachten met verschillende FNO-collega’s, binnen verschillende programma’s, waardoor je in een relatief korte periode te maken krijgt met verschillende sectoren, vraagstukken en mensen. Je opdrachten kunnen liggen op het vlak van beleidsbeïnvloeding, bedrijfsvoering, of een ander thema dat relevant is voor minstens een van onze lopende programma’s. Vanaf je start draag je bij aan de missie van FNO. Per opdracht spreken we af welke resultaten we van je verwachten. Daarnaast maak je met je coach ontwikkelafspraken.

Het traineeship bestaat uit drie periodes van 6 tot 9 maanden, met telkens een ander focus:

I: de organisatie en de fundamenten van vermogensfondsen leren kennen

II: persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling centraal

III: verdieping

Omdat er verschillende instroommomenten zijn, fungeren intervisie en coaching als rode draad en werk je tijdens je traineeship met een wisselende groep collega-trainees.

Hoe word je ondersteund bij je ontwikkeling?

FNO gelooft in leren door te doen en daarop reflecteren. Om je te ondersteunen bij je ontwikkeling organiseren we daarom:

  1. ‘Leren en doen’-sessies: één keer per maand neem je samen met andere trainees actief deel aan een sessie waarin je: je kennis vergroot over een maatschappelijk vraagstuk waaraan FNO werkt, aan een vaardigheid werkt, of een presentatie houdt over de opdracht die je uitvoert bij FNO.
  2. Intervisie: samen met andere trainees bespreek je wat je leerdoelen zijn en waar je tegenaan loopt; jullie worden hierbij begeleid door een supervisor, die jullie helpt bij het inbrengen van een casus en het bespreken ervan, zodat je er optimaal van leert.
  3. Eigen ontwikkelpad: bij aanvang krijg je een analyse van je drijfveren en talenten, met een inzicht gevend en verduidelijkend gesprek; je eigen ontwikkelbehoefte bespreek je, mede op basis van deze analyse, met je leidinggevende die ook je coach is; je hebt elke maand een reflectiegesprek en volgt een training of opleiding die bij jouw pad past.

Wat levert het op?

Na afloop van je traineeship kan je doorstromen naar een rol binnen FNO en heb je in elk geval een mooie basis gelegd voor de rest van je werkzame leven, ook als je je pad vervolgt buiten onze organisatie.

Wij, je collega’s bij FNO, halen op deze manier jonge, maatschappelijk betrokken collega’s binnen, die ons nieuwe inzichten en inspiratie geven. En natuurlijk met hun opdrachten bijdragen aan onze missie.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Ann Kusters, via ann.kusters@fnozorgvoorkansen.nl of 06-47456575

Stageplaatsen

FNO biedt meeloop- en onderzoeksstages van drie maanden tot een jaar. Wil je stage lopen bij ons? Mail naar info@fnozorgvoorkansen.nl. Geef aan waarom je graag stage bij ons loopt, welk soort stage je voor je ziet, en wat je – vanuit je opleiding – voor FNO wil betekenen.

Open sollicitaties

Wil je werken bij FNO? Stuur ons een open sollicitatie per mail naar info@fnozorgvoorkansen.nl. We zijn erg benieuwd naar jouw motivatie en CV.

Beloningsbeleid

FNO heeft een eigen personeelsreglement. De structuur en de hoogte van het salaris van de directeur/bestuurder sluiten aan bij de gedragscode van de FIN en vallen binnen de ‘Richtlijn beloning van directeuren van Goede Doelen Nederland’.

Leden van de raad van toezicht krijgen een vaste onkostenvergoeding per jaar.

Medewerkers

Bij FNO werken een stuk of 25 mensen aan het vergroten van kansen op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. We doen dit binnen een aantal programma’s. Elk programma heeft een programmateam: een programmaleider en een of meer programmamedewerkers. FNO heeft ook een bureauteam dat zorgdraagt voor financiën, administratie en communicatie. De dagelijkse leiding ligt bij de directeur/bestuurder.