Verhalen

Komt het Zien!

Meer verhalen van Klein Geluk

Bepaalde materialen, dagbesteding, evenementen of meer eigen regie en participatie. Ze kunnen van groot belang zijn in het leven van iemand met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Bekijk het in deze filmpjes van een selectie van onze projecten.

Maak kennis met David en Wibe

‘Je kunt heel goed een bedrijf runnen als het overgrote deel van je werknemers een afstand heeft tot de arbeidsmarkt.’ – In gesprek met David Jansen en Wibe Smulders van Social Capital

Created with Sketch.

Maak kennis met Ernst-Jan en David

‘Eigenlijk vinden we dat elke gemeente een Fun Forest verdient. Dankzij Jongeren INC zijn we in staat om sneller op te schalen.’ – In gesprek met Ernst-Jan Swarte en David Balhuizen van Fun Forest

Created with Sketch.

Meer verhalen van Jongeren INC

‘Jongeren met een chronische aandoening of beperking kunnen naar wens en vermogen meedoen in een inclusieve samenleving.’ Dat is het doel van het programma Jongeren INC. Ontdek van jongeren met een chronische aandoening hoe hun leven is, waar zij tegenaan lopen en hoe dit anders kan.

Sandró


‘Maatwerk vind ik belangrijk: aansluiten bij de persoon en zijn belevingswereld.’

Sandró had een ingewikkelde jeugd en ontwikkelde een langdurige depressie. Als sociotherapeut probeert hij, in navolging van zijn eigen psycholoog, altijd aan te sluiten bij zijn patiënten. Want dat is voor hem allesbepalend.

Meer verhalen van Team GeestKracht

Team GeestKracht brengt onder woorden waar jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid tegenaan lopen. Het team denkt mee over oplossingen, geeft advies over het programma, stelt een lobby-agenda op en voert deze uit. Wil je hen beter leren kennen? Ze stellen zich graag aan je voor!

Gezond opgroeien met perspectief in Tilburg

Gaby Rog: ‘Met ons project werken we in twee wijken van Tilburg: Het Zand en Groenewoud.’

Mektouba el Bannouhi: ‘Deze wijken verschillen enorm van elkaar. Wat in de ene wijk werkt zal niet per se werken in de andere. Het mooie is dat je toch heel veel van elkaar kunt leren.’

Created with Sketch.

Het verhaal van Risma

‘Er is meer armoede dan je denkt. Als je met mensen praat, dan zie je meer.’

Samen Kansrijk en Gezond door ervaring: Risma Soekhie adviseert het FNO-programma en de gebieden, zodat we altijd werken vanuit de behoefte en leefwereld van de gezinnen zelf. Dit is het verhaal van Risma.

Created with Sketch.

Meer verhalen van Samen Kansrijk en Gezond

In Samen Kansrijk en Gezond werken we tien jaar lang aan de ervaren gezondheid van gezinnen in dorpen en stadswijken. We werken intensief samen met de gezinnen zelf. Wat hebben zij nodig? Hoe kunnen we hun kansen vergroten en hun ervaren gezondheid verbeteren?