Verhalen

Inclusief onderwijs

Meer verhalen van Jongeren INC

‘Jongeren met een chronische aandoening of beperking kunnen naar wens en vermogen meedoen in een inclusieve samenleving.’ Dat is het doel van het programma Jongeren INC. Ontdek van jongeren met een chronische aandoening hoe hun leven is, waar zij tegenaan lopen en hoe dit anders kan.

Het verhaal van Sanne

Sanne wil dat er meer aandacht komt voor gezinnen die in armoede leven en voor het werken met ervaringsdeskundigen. ‘En niet alleen vasthouden aan regeltjes. Er kan ook wel eens gekeken worden naar: hé, hoe gaat het met mensen?’

Created with Sketch.

Het verhaal van Risma

Risma begon in coronatijd haar eigen voedselbank. Met haar team van vrijwilligers helpt ze nu elke week 150 gezinnen. ‘Mensen die op kantoor werken zien niet wat buiten gebeurt. Dan zeg ik: “Kom een keer meewerken.”‘

Created with Sketch.

Meer verhalen van Samen Kansrijk en Gezond

In Samen Kansrijk en Gezond werken we tien jaar lang aan de ervaren gezondheid van gezinnen in dorpen en stadswijken. We werken intensief samen met de gezinnen zelf. Wat hebben zij nodig? Hoe kunnen we hun kansen vergroten en hun ervaren gezondheid verbeteren?

Het verhaal van Noaz

Meer verhalen van Team GeestKracht

Team GeestKracht brengt onder woorden waar jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid tegenaan lopen. Het team denkt mee over oplossingen, geeft advies over het programma, stelt een lobby-agenda op en voert deze uit. Wil je hen beter leren kennen? Ze stellen zich graag aan je voor!

Komt het Zien!

Meer verhalen van Klein Geluk

Bepaalde materialen, dagbesteding, evenementen of meer eigen regie en participatie. Ze kunnen van groot belang zijn in het leven van iemand met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Bekijk het in deze filmpjes van een selectie van onze projecten.