Verhalen

Het verhaal van David-Jan

‘Ik word graag hetzelfde behandeld als ieder ander. Ik heb alleen soms wat speciaals nodig. Ik kan bijvoorbeeld niet fietsen. Dus nemen mijn vrienden me gewoon mee achterop.’

Meer verhalen van Jongeren INC

‘Jongeren met een chronische aandoening of beperking kunnen naar wens en vermogen meedoen in een inclusieve samenleving.’ Dat is het doel van het programma Jongeren INC. Lees in de verhalen van jongeren met een chronische aandoening hoe hun leven is, waar zij tegenaan lopen en hoe dit anders kan.

FLOOR jongerencoaching

Meer verhalen van Klein Geluk

We willen allemaal graag gelukkig zijn. Maar als je tobt met je gezondheid, is geluk niet vanzelfsprekend. Bepaalde materialen, dagbesteding, evenementen, of meer eigen regie en participatie kunnen van groot belang zijn in iemands leven. Bekijk het in deze filmpjes van een selectie van onze projecten.

Het verhaal van Nynke

‘Iedereen is anders en heeft een eigen verhaal. En dat verhaal is belangrijk om te vertellen.’ Als duovoorzitter van Team GeestKracht zet Nynke zich in om de kansen te vergroten en openheid te creëren voor psychisch kwetsbare jongvolwassenen.

Meer verhalen van Team GeestKracht

Het panel van ervaringsdeskundigen, Team GeestKracht, brengt onder woorden waar jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid tegenaan lopen, denkt mee over oplossingen, geeft advies over het programma, stelt een lobby-agenda op en voert deze uit. Wil je hen beter leren kennen? Ze stellen zich graag aan je voor!

Sidney en haar moeder Dini

‘Goeiemorgen! We gaan er een leuke dag van maken.’ Met een brede lach vertelt Sidney dat ze dit iedere ochtend bij het opstaan tegen zichzelf zegt. ‘Sinds een paar jaar doe ik dat. Ik heb het geleerd op een cursus.’

Meer verhalen van Gezonde Toekomst Dichterbij

Kansen vergroten van gezinnen in achterstandssituaties en gezondheidsachterstanden verminderen. Dat wilde FNO met het programma Gezonde Toekomst Dichterbij. In vijf jaar Gezonde Toekomst Dichterbij hebben we veel verhalen verzameld. Vooral veel prachtige ervaringsverhalen van deelnemers aan onze projecten. Maar ook verhalen van projectleiders en verhalen over armoede en gezondheid door generaties heen. Op deze pagina kun je ze allemaal vinden.