Verhalen

'Als ik sportles geef, als ik mensen heb geholpen, dan ben ik trots op mezelf.'

Het verhaal van Gül

 • Bekijk het filmpje

  Created with Sketch.

Gül deed mee aan Samen Gezond Eten en Bewegen

Twee achterstandswijken in Rotterdam werken aan verbetering van de situatie van gezinnen met de interventie Samen Gezond Eten en Bewegen (SGEB). Het idee: vrouwen zijn binnen het gezin meestal bepalend voor wat er gegeten wordt en zij beïnvloeden zo ook de kinderen. Door deze vrouwen kennis bij te brengen over bewegen en gezonde voeding worden zij ambassadeurs voor hun gezinnen en omgeving.

'Ik voel me ook niet meer alleen en dat is het belangrijkste.'

Het verhaal van Roberta

 • Bekijk het filmpje

  Created with Sketch.

Roberta deed mee aan Goes bezig

Stress, je sociale netwerk en financiën bepalen of je lekker in je vel zit en daardoor de ruimte hebt om na te denken over gezond eten en bewegen. Goes bezig werkt aan de ervaren gezondheid van bewoners met een integrale wijkaanpak. Centraal staat het gedachtegoed ‘positieve gezondheid’.

'Ik heb iets overwonnen waarvan ik dacht: dit haal ik nooit.'

Het verhaal van Arjoen

 • Bekijk het filmpje

  Created with Sketch.

Arjoen deed mee aan Wijkchallenge

Om stoppen met roken in gezinnen in achterstandssituaties te stimuleren en hun ervaren gezondheid te verbeteren, zijn in Den Haag en Utrecht ‘wijkchallenges’ georganiseerd. In een laagdrempelige groepstraining kregen deelnemers uitleg en tips van een trainer en steun van elkaar. De uitdaging was om het stoppen in de ene stad langer vol te houden dan in de andere.

'Nu heb ik echt veel meer zelfvertrouwen. Ik weet wat ik wil.'

Het verhaal van Mirjam

 • Bekijk het filmpje

  Created with Sketch.

Mirjam deed mee aan Integrale aanpak armoede

In Rotterdam is een methode ontwikkeld waarmee gezinnen, gecoacht door experts van de Uitvoeringsbrigade, stap voor stap uit de achterstand groeien. De speciaal ontwikkelde app GrowPad ondersteunt hen bij de aanpak van problemen op alle levensdomeinen.

'Ik heb geleerd: ik ben er ook nog.'

Het verhaal van Alinda

 • Bekijk het filmpje

  Created with Sketch.

Alinda deed mee aan Voel je goed!

Voel je goed! is een aanpak voor praktisch opgeleide mensen met overgewicht die moeite hebben met taal en willen afvallen. Deelnemers krijgen eet- en beweegadviezen in eenvoudige taal en leren in kleine groepjes meer gezondheidsvaardigheden: informatie over gezond eten en bewegen beter begrijpen en toepassen.

Stay tuned voor meer verhalen!