Verhalen

Portret van Dicky

Meer verhalen van Gezonde Toekomst Dichterbij en Samen Kansrijk en Gezond

Kansen vergroten van gezinnen in achterstandssituaties en gezondheidsachterstanden verminderen. Dat wil FNO met de programma’s Gezonde Toekomst Dichterbij en Samen Kansrijk en Gezond. In vijf jaar hebben we al veel verhalen verzameld. Vooral veel prachtige ervaringsverhalen van deelnemers aan onze projecten. Maar ook verhalen van projectleiders en verhalen over armoede en gezondheid door generaties heen. Op deze pagina kun je ze allemaal vinden.

Het verhaal van Josephine

Meer verhalen van Team GeestKracht

Het panel van ervaringsdeskundigen, Team GeestKracht, brengt onder woorden waar jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid tegenaan lopen, denkt mee over oplossingen, geeft advies over het programma, stelt een lobby-agenda op en voert deze uit. Wil je hen beter leren kennen? Ze stellen zich graag aan je voor!

Het verhaal van Jet

‘Mijn naam is Jet en ik ben 26 jaar. Ik kreeg een ongeval in mijn examenjaar en daar heb ik hersenletsel aan overgehouden. Ik vond accepteren moeilijk. Maar je probeert het, je gaat verder met je leven.’

Meer verhalen van Jongeren INC

‘Jongeren met een chronische aandoening of beperking kunnen naar wens en vermogen meedoen in een inclusieve samenleving.’ Dat is het doel van het programma Jongeren INC. Lees in de verhalen van jongeren met een chronische aandoening hoe hun leven is, waar zij tegenaan lopen en hoe dit anders kan.

Iedereen kan sporten!

Meer verhalen van Klein Geluk

We willen allemaal graag gelukkig zijn. Maar als je tobt met je gezondheid, is geluk niet vanzelfsprekend. Bepaalde materialen, dagbesteding, evenementen, of meer eigen regie en participatie kunnen van groot belang zijn in iemands leven. Bekijk het in deze filmpjes van een selectie van onze projecten.