Verhalen

Scorlewald Kruidenwerkplaats

  • Bekijk het filmpje

Meer verhalen van Klein Geluk

Je goed voelen, meedoen in de maatschappij, je eigen beslissingen nemen, jezelf ontwikkelen en werken. Het is van groot belang voor je kwaliteit van leven. Heb je een langdurige beperking op het vlak van gezondheid dan kun je hier vaak wel wat hulp bij gebruiken. En dat doen onze projecten. Bekijk het in deze inspirerende filmpjes, die we maakten samen met Cam on Wheels.

Het verhaal van Sanne

Sanne wil dat er meer aandacht komt voor gezinnen die in armoede leven en voor het werken met ervaringsdeskundigen. ‘En niet alleen vasthouden aan regeltjes. Er kan ook wel eens gekeken worden naar: hé, hoe gaat het met mensen?’

Created with Sketch.

Het verhaal van Imre

Imre groeide op in armoede. ‘Op het moment dat ik bij mezelf denk: ik heb helemaal geen zin om iets te doen, dan denk ik aan mensen die op dat moment een moord zouden doen om het te kunnen.’ Imre versterkt ons Gezinspanel met de ervaringen die hij opdeed als kind.

Created with Sketch.

Meer verhalen van het Gezinspanel

Het Gezinspanel van het programma Samen Kansrijk en Gezond bestaat uit mensen die weten hoe het is om in een lastige situatie te leven. Bijvoorbeeld door armoede, geldstress of iets anders. Waardoor ze niet helemaal kunnen of konden meedoen in de samenleving. Wil je hen leren kennen? Ze stellen zich graag aan je voor!

Het verhaal van Anouk

‘Ik zou willen dat het net zo makkelijk is om te zeggen “Ik ben angstig” of “Ik heb last van dwang” als benoemen dat je buikpijn hebt.’ Praten over psychische problemen is Anouk gewend. Daarom is ze ook zo enthousiast over Team GeestKracht.

Created with Sketch.

Het verhaal van Sandró

‘Maatwerk vind ik belangrijk: aansluiten bij de persoon en zijn belevingswereld.’ Sandró werkt als sociotherapeut en probeert altijd aan te sluiten bij de belevingswereld van zijn patiënten. Want dat is voor hem allesbepalend.

Created with Sketch.

Meer verhalen van Team GeestKracht

Team GeestKracht brengt onder woorden waar jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid tegenaan lopen. Het team denkt mee over oplossingen, geeft advies over het programma, stelt een lobby-agenda op en voert deze uit.

Oscar Circulair

‘De traditionele afvalinzameling is een wereld van grote, beursgenoteerde spelers die vooral euro-gedreven zijn. De verdiensten zijn voor deze bedrijven en de lasten worden op straat gegooid. Daarom is er nu een tegenbeweging van impactondernemingen.’

Created with Sketch.

Fun Forest

‘Onze visie: een aarde waar iedereen zich verbonden voelt door spelen en leren. Verbinding tussen ouder en kind, die samen op avontuur gaan. Verbinding tussen collega’s bij organisaties die doorgaans veel achter hun scherm zitten. En in de breedste zin: verbinding tussen mens en maatschappij en tussen mens en natuur.’

Created with Sketch.