'De NoordAs'

De NoordAs

Omschrijving

De NoordAs is een actiegroep voor en door mensen met kopzorgen door geldzorgen. Hier kunnen mensen hun stem laten horen op plekken van macht en aan mensen met invloed. De groep bestaat uit zo’n vijftien vaste deelnemers, maar resultaten hebben ook effect op de leefsituatie van hun familie, en voor nog veel meer Amsterdammers met geldzorgen.

Aan de hand van de verhalen gaan deelnemers in gesprek met bijvoorbeeld beleidsmakers, wethouder, raadsleden of corporaties om te werken aan verandering. De NoordAs bouwt aan een community waar mensen zich veilig genoeg voelen om verhalen over kwetsbaarheid te delen en organiseert verhaalsessies om deze verhalen een podium te geven.

Door het delen van verhalen ontstaat herkenning en bewustzijn dat een verhaal niet op zichzelf staat. Bij het delen worden thema’s ontdekt en gekozen om samen verder uit te werken. Deelnemers denken daarbij na over mogelijke oplossingen en bespreken die met mensen met invloed.

Doel

De NoordAs is een plek waar mensen elkaar steunen, waar ze zich veilig voelen om hun verhaal te vertellen en elkaar aanmoedigen om deze verhalen verder te vertellen, zodat ook anderen erdoor geholpen worden.

De organisatie heeft twee doelen:

  1. mensen met ervaringskennis een vaste plek geven aan tafel bij beleidsmakers, zodat ze met het delen van verhalen over armoede kunnen bijdragen aan het veranderen van beleid;
  2. mensen het vertrouwen geven dat hun stem ertoe doet, dat de politiek niet meer heel veraf voelt, maar dat het iets is waar iedereen toegang tot heeft.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Diaconie Noord

Telefoonnummer

06 - 337 833 12

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO