'Met Join Us de toekomst in'

Met Join Us de toekomst in

Omschrijving

Join Us brengt jongeren samen en versterkt de sociale redzaamheid. Dit doet de stichting vroegtijdig en laagdrempelig, op plekken waar jongeren te vinden zijn (online en in real life). Met deze preventieve inzet worden ernstige gevolgen van langdurige eenzaamheid voorkomen.

Join Us richt zich op jongeren van twaalf tot dertig jaar, die zich eenzaam voelen. Extra risico om langdurige eenzaamheid te ontwikkelen hebben onder andere jongeren met een pestverleden, met een migratieachtergrond, met trauma’s, in een moeilijke opvoedingssituatie, met psychosociale problemen en in een mantelzorgsituatie. Deze jongeren zijn er veel bij Join Us. Met name jongeren die zich bewust zijn van hun gevoelens en intrinsiek gemotiveerd zijn om hun eigen situatie te veranderen.

De komende drie jaar wil Join Us ruim 30.000 jongeren die zich eenzaam voelen begeleiden in het versterken van hun mentale gezondheid, met en voor elkaar. Om dit te bereiken is een meerjarenplan opgesteld. Met partners als VWS, T-Mobile en fondsen gaat Join Us dit plan waarmaken.

Aanvullend op de directe hulp aan jongeren streeft Join Us naar een sterkere mentale gezondheid van jongeren. Met de Alliantie laagdrempelige inloopmogelijkheden mentale gezondheid jongeren wordt gewerkt aan landelijk toegankelijke, kwalitatieve en laagdrempelige hulp. Join Us deelt graag zijn kennis en ervaringen in het netwerk van de alliantiepartners en daarbuiten.

Doel

Join Us heeft twee uitdagingen die de stichting met GeestKracht en de GeestKracht-partners aangaat:

1. Verstevigen van het model van Join Us in real life, zodat Join Us voor meer jongeren in de directe omgeving bereikbaar is.

2. Een plan voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en eenzaamheidsgevoelens, zodat zij ook een plek hebben waar ze met anderen hun eenzaamheid kunnen verminderen.

Het programma van Join Us is op dit moment helaas niet passend voor jongeren met een LVB, jongeren met acute psychische problematiek en jongeren die afhankelijk zijn van middelen. Komend jaar wordt onderzocht of het aanbod kan worden uitgebreid voor jongeren met een LVB omdat vanuit die groep veel vragen komen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Join Us

Projectleider

Linda Nouwen

Telefoonnummer

06 - 451 639 00

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO