'KOPP/KOV aan ZET'

KOPP/KOV aan ZET

Omschrijving

KOPP/KOV aan ZET is een project van Stichting Labyrint-In Perspectief, een organisatie die zich inzet voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

KOPP/KOV aan ZET is specifiek ontwikkeld voor jongvolwassen KOPP/KOV (Kinderen van een Ouder met Psychische en/of Verslavingsproblematiek). Zij lopen namelijk zelf een verhoogd risico op het ontwikkelen van psychische problematiek en tevens ervaren zij vaak belemmeringen in hun dagelijks leven. Voor hen slaan FNO en Labyrint-In Perspectief de handen ineen. De intentie is om met elkaar een langdurig partnerschap aan te gaan binnen het programma Geestkracht.

KOPP/KOV aan ZET kent verschillende onderdelen. Allereerst haalt Labyrint-In Perspectief bij jongvolwassen KOPP/KOV op waar zij precies tegenaan lopen in hun leven, want tot op heden is deze problematiek vaak onbekend of onduidelijk. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen onder meer door de doelgroep zelf gebruikt worden om meer bekendheid te geven aan hun problematiek en de ernst hiervan.

Als tweede richt het project zich op het versterken van de doelgroep door het ontwikkelen van aanbod, zoals online modules en het organiseren van fysieke bijeenkomsten (bijvoorbeeld workshops en gespreksgroepen).

Ook zullen de jongvolwassen KOPP/KOV, als derde onderdeel van het project, worden ondersteund en getraind om beter op te komen voor hun belangen bij politici, beleidsmakers en hulpverleners. Waar lopen zij tegenaan en waar hebben zij behoefte aan?

Labyrint Young speelt een belangrijke rol binnen KOPP/KOV aan ZET. Deze enthousiaste groep jongvolwassen KOPP/KOV halen nu al behoeften op van jongvolwassenen en ontwikkelen ideeën over aanbod. Binnen het project denken zij mee over het te ontwikkelen aanbod en brengen zij dit ook actief onder de aandacht van de doelgroep. Labyrint Young is er voor en door de doelgroep.

Doel

Met het project KOPP/KOV aan ZET wil Labyrint-In Perspectief een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van jongvolwassen KOPP/KOV. De activiteiten zullen bijdragen aan de preventie van het ontstaan van psychische problematiek en het beperken van de praktische gevolgen ervan bij deze groep jongvolwassenen.

Met Labyrint Young en andere samenwerkingen met relevante organisaties en platforms (bijvoorbeeld Met zonder ouders) wordt een actieve community voor jongvolwassen KOPP/KOV gecreëerd. In deze community vinden zij informatie en ondersteuning, kunnen zij elkaar ontmoeten en versterken en bovenal open en zichzelf zijn.

Om daadwerkelijk duurzame impact te creëren zal deze community ook op landelijk niveau gaan meedenken met de ontwikkelingen en het beleid rondom het thema KOPP/KOV. Nog vaak werden jongvolwassen KOPP/KOV over het hoofd gezien, maar dat gaat nu veranderen. De KOPP/KOV zijn aan ZET!

Activiteitgegevens

Organisatie

Labyrint In Perspectief

Projectleider

Sandra Vermeulen

Telefoonnummer

033 - 30 32 355

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2021 FNO