'ONSbank Next Level'

ONSbank Next Level

Omschrijving

ONSbank geeft jongeren met schulden weer grip op hun financiële situatie. Dit doet de organisatie door de schulden aan te pakken in samenwerking met de jongeren zelf en de schuldeisers. Parallel daaraan doorlopen de jongeren een cultureel workshopprogramma waarin zij aan de slag te gaan met levensvragen als: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?

ONSbank Next Level is een vervolg op dit basistraject. Met Next Level worden 25 jongeren die het basistraject hebben afgerond, opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Next Level is een leerprogramma van 24 weken. Hierin worden workshops, stage en intervisie afgewisseld. De jongeren leren gesprekstechnieken, beïnvloeding en overtuiging, presentatievaardigheden en storytelling.

Het leerprogramma wordt afgesloten met een rondetafelbijeenkomst. Hierin delen de jongeren, schuldeisers en beleidsmakers van de landelijke en lokale overheid de opgedane kennis en vaardigheden met elkaar. Uiteindelijk zijn de jongeren klaar om aan het werk te gaan als ervaringsdeskundig adviseur of als teamcoach bij een ONSbank basistraject.

Doel

Deelnemers worden getraind om de psychische belasting van het hebben van schulden goed te verwoorden. Zij kunnen vervolgens andere jongeren met ernstige financiële problemen goed vertegenwoordigen bij schuldeisers. Ze breken een lans voor de jongeren ná hen, met als doel dat het terugbetalen van schulden of het treffen van regelingen in de toekomst makkelijker wordt en dat jongeren met een meer menselijke schuldeiser te maken krijgen.

ONSbank Next Level levert deelnemers communicatievaardigheden, extra inzichten en zelfvertrouwen. Doordat zij meer kwaliteiten van zichzelf benutten, levert dit meer mogelijkheden op om een passende betaalde baan te vinden.

 

Beeld: Khalid Amakran en Camiel Zwart

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting ONSbank

Projectleider

Hester Apeldoorn

Telefoonnummer

06 - 290 140 57

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO