'Dementiezorg Stads & Groen'

Dementiezorg Stads & Groen

Omschrijving

Je thuis voelen in de stad Groningen, ook als je dementie hebt. Kan dat?

Zorggroep Groningen pakt in het voorjaar van 2023 de tweede etage van de Maartenshof aan. Dit wordt de woonplek voor vijftig mensen met dementie. De bewoners krijgen een huiselijke, lichte woonomgeving met ‘Groningse’ herkenningspunten, loopruimte, gezellige zitjes en een beleeftuin op het dakterras.

Er is veel aandacht voor bewegingsvrijheid binnen en buiten. Het is belangrijk dat bewoners met dementie zich vrij in het gebouw kunnen bewegen, maar vooral dat ze zonder begeleiding naar buiten kunnen om te genieten van frisse lucht, planten, geuren en geluiden. Want de natuur geeft rust en geluk.

De beleeftuin op het dakterras wordt ingericht met planten, een moestuin, een loopcircuit en zitjes. In de stad Groningen ontstaat zo een ‘stadse en groene woonplek’ voor mensen met dementie. Dit is fijn voor Groningers die hun hele leven in de stad hebben gewoond en Groningen, ook als ze dementie hebben, niet willen verlaten.

Doel

Een mooi ingerichte tweede verdieping met voldoende beweegruimte, goed kleurgebruik, voldoende zitjes en (dag)licht. En een goed toegankelijke beleeftuin, waar de bewoners zonder begeleiding op eigen gekozen momenten kunnen genieten van de natuur, de wind en de geluiden van Groningen.

Een ander doel is het delen van informatie met andere zorglocaties in Nederland over het realiseren van een beleeftuin op een etage voor bewoners met dementie.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Zorggroep Groningen

Projectleider

Miranda Wesselink

Telefoonnummer

050 - 535 45 50

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO