'Leefstijl en evenementen Super COOL!'

Leefstijl en evenementen Super COOL!

Omschrijving

Super COOL! organiseert dat mensen met een verstandelijke beperking samen met maatjes kunnen sporten en nieuwe sporten uitproberen. Een flink deel van de deelnemers heeft last van overgewicht of obesitas. Er is behoefte vanuit henzelf om daar iets aan te doen, maar ze weten niet hoe.

Samen met zorginstelling Triade heeft Super COOL! daarom een plan gemaakt aan de hand van de interventie ‘leefstijlroer’. Daarbij staan alle deelnemers zelf aan het roer: zij bepalen voor een groot deel zelf de invulling.

Naast het wekelijkse sportmoment bij Super COOL! wordt een tweede sportmoment in de week gezocht om bijvoorbeeld met elkaar naar een sportschool te gaan. En om de twee weken komt de groep, onder leiding van de diëtiste/leefstijlcoach bij elkaar om onderwerpen uit het leefstijlroer te bespreken. Volledig afgestemd op wat er binnen de groep leeft.

Doel

Super COOL! wil in 3 blokken van 27 weken in totaal 30 deelnemers bereiken. Aan iedere deelnemer wordt een maatje gekoppeld. Dit kan een andere deelnemer zijn, maar ook een familielid, een begeleider van de woongroep of een sportmaatje van Super COOL!

Doel is ook dat de deelnemers aan drie grote evenementen gaan meedoen:

  • De No Limit Challenge in september 2023 en in 2024. Dit is een triatlon voor mensen met een beperking.
  • En de Special Olympics Regionale Spelen in oktober 2023.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

St. Super COOL!

Projectleider

Anton Spaan

Telefoonnummer

06 - 245 858 68

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO