'Life Goals for Social Change'

Life Goals for Social Change

Omschrijving

Stichting Life Goals Nederland helpt met het project Life Goals for Social Change statushouders van 25 tot 35 jaar hun toekomst in Nederland op te bouwen met een sport- en beweegprogramma. De jonge statushouders zijn vaak gestrest door alles wat zij hebben meegemaakt en voelen zich eenzaam omdat het niet makkelijk is je weg te vinden in een nieuw land. Daarom is het voor hen vaak moeilijk om aan de toekomst te denken.

Het sportprogramma bestaat uit drie fases:

  1. In de eerste fase gaat Life Goals Nederland in gesprek met de jonge statushouders. Zij worden betrokken bij de ontwikkeling en inhoud van het programma zelf.
  2. In de tweede fase gaat het om het leren van nieuwe vaardigheden. Vaardigheden die nodig zijn om lekker in je vel te zitten, blij te zijn met wie je bent en belangrijke keuzes te kunnen maken.
  3. In de derde fase leren de deelnemers nieuwe mensen kennen. Ze doe mee aan een structurele sportactiviteit en mogen terugkomen zo vaak ze willen. In deze fase doen ook Nederlanders mee die geen vluchteling zijn. Een coach kijkt goed naar wat iedereen nodig heeft. Ook buiten het sportveld.

Doel

Het doel van Life Goals for Social Change is dat jonge statushouders veerkrachtiger mee kunnen doen aan de maatschappij, doordat zij zich bewust zijn van hun behoeftes en sterke sociale relaties hebben opgebouwd. Daarnaast werkt het project aan het beter toerusten van coaches. Zij leren beter om te gaan met jonge statushouders en hen te helpen bij het vormgeven van hun toekomst door middel van sport.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Life Goals Nederland

Projectleider

Minke van der Kooi

Telefoonnummer

06 - 15 52 55 44

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO