'Eropuit met de duofiets Filips'

Eropuit met de duofiets Filips

Omschrijving

Aan de Filips Willemstraat van Stichting ASVZ in Leerdam wonen 7 volwassenen met matige tot ernstige verstandelijke beperkingen. Deze bewoners, variërend in leeftijd van 24 tot 59 jaar, vereisen 24-uurs zorg, zowel voor dagelijkse activiteiten als voor sociale interacties.

Een belangrijk aspect van de zorg is het bieden van kwaliteit van leven, vooral voor degenen met ernstige beperkingen. Naast zorg en behandeling krijgen de bewoners daarom ook een divers activiteitenprogramma aangeboden, gericht op beleving, beweging en ontspanning.

Tijdens de activiteiten kwam een sterke voorkeur voor buitenactiviteiten naar voren. Gezien het enthousiasme en het verlangen van bewoners om buiten te zijn, ontstond het idee van de duofiets. Een tijdelijk geleende duofiets zorgde al voor veel plezier en enthousiasme onder de bewoners en het personeel.

Nu kan Filips met hulp van Klein Geluk een eigen duofiets aanschaffen, samen met een aanhanger, waarmee vier personen tegelijk kunnen rijden. Deze fiets dient niet alleen voor recreatieve ritten, maar ook als een duurzaam alternatief voor autoreizen.

Doel

Bewegen en meedoen in de samenleving.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

ASVZ

Projectleider

J. van Schilt

Telefoonnummer

06 - 130 236 15

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO