'Zoek de zon op'

Zoek de zon op

Omschrijving

Met het project Zoek de zon op draagt de Sunshine Society bij aan het welzijn van kwetsbare ouderen in verzorgingshuizen, meestal met dementie. Met hun nostalgische bezoeken neemt de Society de ouderen mee op reis door improvisatie in spel en livemuziek. Daarbij spelen humor en verbeelding een belangrijke rol.

Het is geen optreden, maar een onverwacht, kleinschalig en intiem bezoek in de huiskamer. De bewoners hebben hierbij de hoofdrol en worden meegevoerd in muzikaal spel en improvisatie. In het project maken de spelers gebruik van herkenbare nostalgische anekdotes van waaruit de herinneringen vaak als vanzelf naar boven komen. Ziekte en onvermogen maken zo plaats voor zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Dat levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van deze ouderen. Alles kan en mag. Het vitale deel van de ouderen wordt zo aangesproken en vanuit deze positiviteit ontstaan prachtige en ontroerende momenten met bewoners onderling, hun mantelzorgers en verzorgenden.

Doel

Het doel van dit project is het verzachten van eenzaamheid en als resultaat meer plezier, minder verveling, meer rust en een gevoel van verbondenheid. Dat ontstaat door wezenlijk contact te maken met hen, die door anderen vaak niet meer te bereiken zijn.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Sunshine Society

Projectleider

Marielle de Boer / Robbert Recourt

Volg ons

Facebook

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO