'Interactief spel-en beweegmateriaal voor kinderrevalidatie'

Interactief spel-en beweegmateriaal kinderrevalidatie

Omschrijving

Aangepast en interactief beweeg- en spelmateriaal stimuleert de motorische, sensorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking die revalideren.

Een van de kinderlocaties van Rijndam Revalidatie in Rotterdam schaft daarom met hulp van Klein Geluk een Omivista aan. De Omivista is een interactief projectiesysteem speciaal voor mensen met een beperking, waardoor zij eenvoudig kunnen spelen, leren, ontdekken en plezier beleven met elkaar.

De verrijdbare Omivista wordt ingezet tijdens de logopedie, ergo- en fysiotherapie met kinderen op de therapeutische peutergroep tot aan tieners tijdens poliklinische therapie. De interactieve spellen dagen de kinderen uit in communicatie, fijne motoriek en/of grof motorisch bewegen en cognitieve vaardigheden.

De projecties en spellen worden gebruikt voor verschillende motorische niveaus: kruipende of billenschuivende kinderen, maar ook lopende kinderen of kinderen in een rolstoel. De spellen zijn instelbaar op het niveau van het kind en ook de snelheid is aan te passen.

Doel

Oefenen is niet altijd aantrekkelijk (vaak saai) waardoor kinderen niet altijd therapietrouw zijn. Zeker bij tieners geldt dit. Met OmiVista krijgen de kinderen meer intrinsieke motivatie, want het is attractief, ze oefenen spelenderwijs en door middel van actie-reactie.

Met de OmiVista kan fijne en grove beweging, spel en communicatie tijdens therapie worden uitgelokt met behulp van een therapeut. Therapie en oefenen worden hiermee leuker en effectiever. Dit draagt bij aan fitheid, zelfvertrouwen, eigen regie en welzijn van de kinderen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Vrienden van Rijndam Revalidatie

Projectleider

Marjolein van Weegen

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO