'Als het voor jou maar anders wordt'

Als het voor jou maar anders wordt

Omschrijving

‘Als het voor jou maar anders wordt’ is een korte documentaire over alleenstaande ouder Sandra. De documentaire volgt Sandra, die samen met haar jonge kinderen uit een onveilige thuissituatie komt. Sandra wil afscheid nemen van haar verleden en doorgaan met haar leven, maar wordt hierin beperkt door externe factoren, waaronder instanties en haar exen. In de documentaire zie je hoe het is om constant geconfronteerd te worden met het verleden.

‘Als het voor jou maar anders wordt’ is een behoefte en een belofte. Sandra’s behoefte is dat haar kinderen nooit hetzelfde hoeven mee te maken en haar belofte is dat ze er alles aan zal doen om dat voor elkaar te krijgen.

Doel

Tatevik Lucienne Moving Image wil inzicht geven in de moeilijkheden van alleenstaand ouderschap, de rol die instanties kunnen spelen in het leven van deze ouders en daarnaast de gevolgen benadrukken (door de kinderen bij het verhaal te betrekken) voor de volgende generatie.

De langetermijn-droom is verandering binnen het rechtssysteem, met een genuanceerder beeld van ouders in dit soort situaties. Op korte termijn is het de bedoeling dat de film gesprekken tussen ouders stimuleert, waardoor alleenstaande ouders zoals Sandra zich minder alleen zullen voelen. Daarnaast wil de documentaire de volgende generatie inspireren door mee te geven dat er hoop is en dat er een mogelijkheid is om te veranderen.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Tatevik Lucienne Moving Image

Projectleider

Fabiënne Jongenburger

Telefoonnummer

06 - 365 084 10

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO