'Kennismakingsdagen Blind varen op je gevoel'

Kennismakingsdagen Blind varen op je gevoel

Omschrijving

In dit project krijgen mensen met een visuele beperking de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende watersporten. Op 17 september vindt de eerste kennismakingsdag plaats op het watersporteiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen en op 30 september is de tweede kennismakingsdag bij watersportcentrum It Sailhus in Elahuizen.

Tijdens de kennismakingsdagen kunnen deelnemers verschillende watersporten zoals zeilen, kanoën, roeien en suppen uitproberen. Op de dagen zal er een rondleiding worden gegeven op de verschillende boten en maken deelnemers kennis met specifieke hulpmiddelen, zodat watersport ook met een visuele beperking mogelijk is.

Daarnaast delen enthousiaste watersporters met een visuele beperking hun ervaringen en wordt er informatie gedeeld over de vervolgmogelijkheden.

Er leeft een zekere koudwatervrees voor watersporten vanwege de onbekendheid. Wanneer mensen echter aan den lijve deze sport ervaren hebben, ontstaat vaak een groot enthousiasme, aangezien watersporten met een aantal aanpassingen en hulpmiddelen voor een groot deel op gevoel beoefend kunnen worden.

Doel

Doel van de kennismakingsdagen ‘Blind varen op je gevoel’ is dat mensen met een visuele beperking ervaren dat watersporten ook voor hen een goed toegankelijke sport is met hulp van een aantal aanpassingen en hulpmiddelen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

SailWise

Projectleider

Renske Rietbergen

Telefoonnummer

0228 - 350 756

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO