'Stagehuis Amsterdam Nieuw West'

Stagehuis Amsterdam Nieuw West

Omschrijving

‘Wij, jongeren in Amsterdam Nieuw West, kunnen vaak geen stages vinden. Als we onze opleiding willen afmaken dan zijn die stages nodig. Hoeveel moeite we ook doen, soms lukt het krijgen van een stage niet. Dat is slecht voor ons en onze ouders. Zonder goede opleiding hebben we geen kans op goed werk. Onze ouders hebben het vaak niet gemakkelijk en wij zijn hun hoop. We doen ons best, maar we moeten wel een kans krijgen.

Gelukkig konden een aantal van ons voor onze stage bij Kringwijs terecht, maar we zijn ook gaan bedenken hoe er meer stages kunnen komen voor nog meer jongeren. Wij hebben het Stagehuis bedacht. Het Stagehuis kan veel stages bieden doordat grote en kleine werkgevers daarin samenwerken en samen goede stagebegeleiding bieden. Het Stagehuis is voor en van jongeren van Nieuw West en discrimineert niet.

Komend schooljaar willen we met hulp van Kringwijs het Stagehuis gaan opzetten. Zorgen dat verschillende organisaties meedoen, met steun van onze scholen, voor goede stages voor jongeren zoals wij. Kringwijs wil ons helpen dat het zo goed wordt dat het ook na een jaar kan doorgaan en door de gemeente wordt betaald. Voor onze ouders is het ook superbelangrijk. Zij hopen dat het ons lukt om goed werk te krijgen. Wij willen succes hebben om onze families te kunnen helpen.

Als je ons vraagt wat ons helpt om onze situatie te verbeteren, dan is het antwoord: het Stagehuis.’

Doel

‘Wij zetten een Stagehuis op, een samenwerkingsverband van werkgevers in Amsterdam Nieuw West dat samen voldoende en goede mbo-stages biedt voor jongeren die nu geen stage kunnen vinden. Binnen het project ontwikkelen we het Stagehuis en daarna gaan we naar de gemeente om te zorgen dat het blijft.’

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Kringwijs

Projectleider

Fatima Moussati

Telefoonnummer

020 – 261 95 12

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO