'KleurRijk Ateliers'

KleurRijk Ateliers

Omschrijving

KleurRijk Ateliers is een muziek- en theaterproject binnen en buiten de zorginstelling Breidablick in Middenbeemster. Breidablick heeft achttien werkplaatsen waar ambachtelijk wordt gewerkt door mensen met een beperking. Peter Sambros (muziek) en Cara Stolp (theater) gaan per werkplaats, samen met de werkbegeleider en deelnemers, kijken naar de mogelijkheden, talenten, verhalen en interesses die er leven. Ze gaan op zoek naar een vorm waarbij theater en muziek een grotere plek kunnen krijgen in het leven van de bewoners.

Maar dat is nog niet alles, want de wens is ook om meer verbinding te krijgen met de mensen uit de Beemster, de polder waar Breidablick ligt. Daarom wordt per werkplaats gekeken wie er uitgenodigd kan worden om samen een presentatie te maken en te laten zien op een locatie in de Beemster. Denk bijvoorbeeld aan de leerlingen van de basisschool, de fanfare of het kinderkoor. Maar het zou ook kunnen dat de hoveniers een presentatie gaan maken in de botanische tuin en verhalen gaan vertellen met de fruitboer. Alles is mogelijk!

Doel

De KleurRijk-Ateliers hebben de volgende doelen voor ogen:

  1. Het borgen van een duurzaam en samenhangend kunst- en cultuurprogramma binnen de woon- en werkgemeenschap Breidablick.
  2. Kennis en expertise opdoen over de positieve effecten van culturele interventies op de gezondheid van de bewoners. En deze kennis verspreiden onder de medewerkers en binnen de Raphaelstichting.
  3. Duurzame samenwerkingen aangaan met kunstprofessionals uit de regio.
  4. Duurzame verbindingen aangaan met de Beemster-gemeenschap en met gezamenlijke kunst- en cultuuractiviteiten inclusie bevorderen en werken aan positieve beeldvorming van de bewoners.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Breidablick

Projectleider

Anke Purmer

Telefoonnummer

06 - 149 409 23

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO