'Kom in beweging en blijf zitten'

Kom in beweging en blijf zitten

Omschrijving

SC Antilope biedt rolstoelbasketbal aan voor (jonge) mensen met een lichamelijke beperking, woonachtig in en buiten Utrecht. Sporten bij SC Antilope betekent: je komt uit je isolement, je leert wat je allemaal wel kunt met je handicap(s) en je ziet wat anderen kunnen met hun handicap(s). De vereniging verzorgt trainingen en clinics, toernooien en wedstrijden. Rolstoelbasketbal is een breedtesport: jong tot oud kan meesporten en daarnaast is rolstoelbasketbal ook toegankelijk voor mensen zonder een beperking.

Om nieuwe leden te laten kennismaken met rolstoelbasketbal heeft SC Antilope subsidie aangevraagd voor sportrolstoelen. Nieuwe leden kunnen deze tijdelijk gebruiken, om zo de aanvraagtijd bij de gemeente te overbruggen en te blijven sporten. Door deze mogelijkheid aan te bieden, kan SC Antilope nieuwe leden aan zich binden.

Doel

Gezelligheid staat bij SC Antilope hoog in het vaandel, maar de vereniging is zich ook zeer bewust van de impact die zij heeft op de eigenwaarde en zelfontplooiingsmogelijkheden van haar leden. Naast het feit dat haar leden fysiek sterker worden, leren zij ook van andere leden om beter met hun lichamelijke beperkingen om te gaan. Dit geldt in hoge mate voor nieuwe leden.

Activiteitgegevens

Organisatie

SC Antilope

Projectleider

R. Wallenburg

Telefoonnummer

06 - 253 767 41

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2023 FNO