'Kom in beweging en blijf zitten'

Kom in beweging en blijf zitten

Omschrijving

SC Antilope biedt rolstoelbasketbal aan voor (jonge) mensen met een lichamelijke beperking. Sporten bij SC Antilope betekent: je komt uit je isolement, je leert wat je allemaal wel kunt met je handicap(s) en je ziet wat anderen kunnen met hun handicap. De vereniging verzorgt trainingen en clinics, toernooien en wedstrijden. Rolstoelbasketbal is een breedtesport: jong tot oud kan meesporten en daarnaast is rolstoelbasketbal ook toegankelijk voor mensen zonder beperking.

Om nieuwe leden te laten kennismaken met rolstoelbasketbal heeft SC Antilope subsidie aangevraagd voor sportrolstoelen. Nieuwe leden kunnen deze tijdelijk gebruiken, om zo rolstoelbasketbal uit te proberen en de aanvraagtijd bij de gemeente te overbruggen. Door deze mogelijkheid aan te bieden, kan SC Antilope nieuwe leden aan zich binden.

Doel

Sport is gezond, sport is jezelf uitdagen, sport is fanatiek, sport is recreatief, sport is leren, sport is contact met anderen, sport is sterker worden, zowel fysiek als mentaal, maar bovenal: sport is gezelligheid.

Sport is niet alleen voor mensen zonder lichamelijke beperkingen. Het is voor iedereen. Bij SC Antilope is jong en oud en alles wat daartussen zit welkom. Een club waar je mag zijn wie je bent en waar je gezien wordt, los van je lichamelijke beperking. Een club waar je sport, waar je beweegt, waar je blijft zitten.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

SC Antilope

Projectleider

R. Wallenburg

Telefoonnummer

06 - 253 767 41

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO