'Coach’EmUp: Gezinnen aan zet'

Coach'EmUp: Gezinnen aan zet

Omschrijving

Kwetsbare gezinnen in de Haagse wijken Morgenstond en Moerwijk ervaren stress door financiële problemen en een gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal. Dit leidt tot isolement en angst. Deze angst wordt versterkt door de onzekerheid over wat er gebeurt als ze hulp vragen. Sommige ouders zijn bang dat ze hun kind kwijtraken: ‘Ik durf niemand iets te vragen, wie kan mij nu helpen?’

Coach’EmUp begeleidt sinds 2017 jeugdigen en hun gezinnen in Den Haag en omstreken. Wat opvalt is dat gezinnen uit deze wijken mondigheid en kennis van het systeem missen. De organisatie wil bouwen aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, door gezinnen uit de twee wijken te verenigen.

Coach’EmUp gaat samen met gezinnen:

  • hun situatie in kaart brengen;
  • een vangnet creëren, door de gezinnen met elkaar te verbinden;
  • identificeren welke organisaties of instellingen behulpzaam kunnen zijn bij het wegnemen van stress en financiële uitdagingen;
  • beleidsmakers, professionals, instanties en gezinnen aan elkaar koppelen;
  • in gesprek over concrete oplossingen.

Doel

Met dit project wil Coach’EmUp een vertrouwde omgeving creëren waarin kwetsbare gezinnen uit Den Haag hun verhaal kwijt kunnen en hun ervaring durven delen. Niet alleen als gezinnen onder elkaar, maar ook met instanties, ambtenaren, politici en/of wethouders die willen luisteren en verandering teweeg willen brengen.

Door het uitgroeien van de groep gezinnen tot een netwerk, weten gezinnen elkaar te vinden om elkaar te ondersteunen. Zo kunnen zij vanuit de groep of zelfstandig schakelen met de juiste organisaties of instellingen om ondersteuning en hulp te activeren.

Coach’EmUp wil de gemeente Den Haag en andere instanties aanmoedigen om samen dit project verder uit te bouwen. Door de samenwerking tussen gezinnen, organisaties en instanties kan een duurzame oplossing gevonden worden voor de problemen waarmee kwetsbare gezinnen in Morgenstond en Moerwijk te maken hebben.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Coach'EmUp

Projectleider

Mourad Ouari

Telefoonnummer

06 - 430 778 91

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO