'Uit de rolstoel, in beweging!'

Uit de rolstoel, in beweging: Frame Running in dagcentra

Omschrijving

Het team van Frame Running Nederland gaat vijf Frame Running clinics organiseren bij dagcentra en woonvormen voor mensen met een beperking. Een Frame Running clinic duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit twee delen: presentatie en praktijk. Tijdens de presentatie vertelt het team, samen met een ervaringsdeskundige, alles over de gebruiksmogelijkheden van het runningframe. In het praktijkgedeelte kunnen de cliënten en de zorgprofessionals samen frame running uitproberen. Na de clinic laat het team twee frames achter, zodat men het nog wat vaker kan doen.

Naast het geven van clinics ontwikkelt het team een Frame Running Magazine met voorbeelden van het gebruik en verhalen van cliënten. Ook maakt het team een werkboek met alle informatie over hoe zorgverleners zelf het frame kunnen inzetten in hun centrum.

Doel

Het doel van de clinics is dat meer zorgprofessionals en cliënten de mogelijkheden van het runningframe ontdekken en dat het runningframe vaker en op meer plaatsen wordt ingezet. Door gebruik van het runningframe kunnen rolstoelgebonden cliënten soms toch lopen of mogelijk zelfs rennen. Hierdoor kunnen zij lopend in plaats van in een rolstoel deelnemen aan dagelijkse activiteiten en op deze manier dus een actiever leven leiden, wat zal bijdragen aan hun lichamelijke en mentale gezondheid.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Frame Running Nederland

Projectleider

Petra van Schie

Telefoonnummer

06 - 281 164 93

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO