'Wortels'

Wortels

Omschrijving

De voorstelling Wortels is onderdeel van een wijkfestival in de Rivierenbuurt in Den Haag, dat georganiseerd wordt door Haags Theaterhuis. Tijdens dit festival wordt een duurzame verbinding gemaakt met bewoners en kunst- en cultuurmakers uit de wijk.

Bij Theatermakers Fenix werken mensen met een verstandelijke beperking met verschillende culturele achtergronden. Dit is regelmatig onderwerp van gesprek in de groep en vindt ook een plek in de producties die bij Fenix worden gemaakt. Het is belangrijk dat iedereen zich met zijn eigen culturele bagage welkom voelt en zich bij Fenix thuis voelt. Dat gevoel wordt graag gedeeld met de omgeving, vandaar dat er vanuit dit thema de verbinding met de buurt wordt aangegaan met de voorstelling Wortels.

Buurtbewoners worden uitgenodigd om samen met de theatermakers van Fenix theater te maken, uitmondend in een gezamenlijke voorstelling. Er worden samen scènes geïmproviseerd, die het verhaal in tekst, beeld en beweging vormen.

Doel

De theatermakers met een verstandelijke beperking hebben de wens om meer met andere mensen in de buurt in contact te komen en met hen samen te werken. Soms uit nieuwgierigheid, soms voor de gezelligheid, maar ook om te werken aan hun wens om een goede plek in de samenleving te krijgen en mee te doen. De theatermakers hebben dit allen in hun ondersteuningsplan opgenomen.

In het dagelijks leven hebben zij gemiddeld veel minder contacten en een veel kleiner netwerk dan mensen zonder beperking, terwijl zij daar net als ieder ander wel behoefte aan hebben. Samenwerken is voor hen een mooie manier om hun vakkennis en talent met anderen te delen en om de samenleving op een directe manier te laten kennismaken met mensen met een beperking. Ze weten uit eigen ervaring, bijvoorbeeld door het geven van workshops waarin zij de oefeningen uitleggen en/of voordoen, hoe dat mensen kan helpen om hun reserves te laten varen en vooroordelen te overwinnen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Fenix Theatermakers en Haags Theaterhuis

Projectleider

Marjolein Palthe

Telefoonnummer

06 - 833 170 95

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO