'Hansa-zeilteam naar Portugal'

Nederlands Hansa-zeilteam naar WK Hansa-zeilen Portugal

Omschrijving

Sport is een belangrijk onderdeel van de ontplooiing van mensen. Ook van mensen met een beperking. Zeilen lijkt misschien een minder voor de hand liggende sport, maar niets is minder waar. Met de juiste voorzieningen is het mogelijk om volledig inclusief te sporten, zonder onderscheid naar beperking of welk ander onderscheid ook.

De Hansa-klasse is een wereldwijde, inclusieve zeilklasse die openstaat voor alle wedstrijdzeilers. De zeilers uit het Nederlandse Hansa-team hebben allemaal een lichamelijke beperking, waardoor bewegen lastig is en ze afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel. Maar zeilen kunnen zij helemaal zelfstandig in een eenpersoonsboot. Hiermee laten zij hun beperking achter op de steiger en kan iedereen een enorm gevoel van vrijheid ervaren.

In oktober 2023 is het WK in Portimão, Portugal. Met de subsidie van Klein Geluk kunnen de kosten voor reis- en verblijf van de vrijwilligers betaald worden. De vrijwilligers ondersteunen de Hansa-zeilers op het water en op het land. Zij helpen bij het transport van de boten naar Portugal en het optuigen van de boten, ze bemensen de reddingsboten en voorzien de zeilers van eten en drinken op het water.

Al eerder namen deze zeilers deel aan EK’s en WK’s en vielen daar ook in de prijzen. De zeilers gaan dus ook om hun titel te verdedigen.

Doel

Het Nederlandse Hansa-team ondersteunen bij de deelname aan de Wereldkampioenschappen Hansa-zeilen in Portimão, Portugal.

Deelname aan het WK stelt de zeilers in staat om zich onderling te meten, maar ook om hun wereld te verruimen door internationale contacten op te doen. Daarnaast is het inspirerend voor anderen. Deze zeilers laten zien dat zij, ondanks hun beperkingen, zelfstandig een sportprestatie kunnen neerzetten.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Unlimited Sailing Events

Projectleider

Esther Westmaas

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO