'ExpEx'

ExpEx

Omschrijving

ExpEx zijn Experienced Experts: getrainde jongeren die ervaring hebben in de jeugdhulp en hun ervaringskennis deskundig inzetten. Bijvoorbeeld door het opzetten van projecten, het delen van expertise en geven van advies. Of als mede-onderzoeker, voorlichter, ervaringsmaatje en luisterend oor.

ExpEx is in 2014 ontstaan en het landelijke platform heeft nu projecten in Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Friesland. Ongeveer 300 jongeren zijn getraind, van wie 150 nog verbonden zijn aan de community.

Doel

ExpEx heeft als doel:

  • De jeugdzorg effectief te verbeteren vanuit het perspectief van de jongeren zelf. Zodat zij kunnen bijdragen aan de transformatie van de jeugdhulp.
  • Het stimuleren en faciliteren dat jongeren uit de jeugdzorg worden opgeleid en ingezet als ervaringsdeskundige. ExpEx moeten zoveel mogelijk betaald kunnen samenwerken met allerlei andere partijen.
  • Ervaringsdeskundigheid zo te positioneren in de jeugdzorg dat de inzet van ervaringskennis vanzelfsprekend is. ExpEx wil dat jongeren net zo’n stevige positie kunnen innemen als alle volwassenen in het veld. ExpEx stimuleert ook (toekomstige) hulpverleners om hun eigen ervaring te benutten.

Looptijd

1 september 2020 - 1 september 2024

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

ExpEx

Projectleider

Mannus Boote en Fietje Schelling

E-mail

info@expex.nl

Telefoonnummer

06 - 349 499 23

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO