'Aan de slag als GeestKracht-school!'

Aan de slag als GeestKracht-school!

Omschrijving

Het project Aan de slag als GeestKracht-school! van ECIO werkt aan de preventie van psychische problemen onder mbo-studenten (16-25 jaar). Het onderwijs is hierbij de sleutel tot verandering. ECIO heeft een twee-sporenaanpak: impact op school én daarbuiten.

Spoor 1: Zelf leren als GeestKracht-school

Zes mbo-scholen worden GeestKracht-school en werken aan het beter toerusten van jongvolwassenen en professionals. Ideeën om psychische problematiek bespreekbaar te maken en te verbeteren komen van de mbo-studenten zélf: de GeestKracht-ambassadeurs. Per school doen zij mee aan een meedenkgroep waarbij ook docenten en begeleiders aansluiten. De ideeën van de jongeren worden ingevoerd op de opleiding. En plan en uitvoering worden steeds geëvalueerd en verbeterd.

Spoor 2: GeestKracht-scholen inspireren andere scholen

De GeestKracht-scholen delen twee keer per jaar hun ideeën, kennis en ervaring met andere scholen in bestaande mbo-netwerken. Met als doel om hen te inspireren werk te maken van preventie. De GeestKracht-ambassadeurs gaan mee op pad en vertellen over de aanpak. Dit is nieuw in deze netwerken, want voorheen waren hier alleen professionals aan het woord. ECIO bundelt de ideeën van de GeestKracht-scholen en vraagt hiervoor aandacht in de media en politiek.

Doel

ECIO werkt aan preventie door het taboe en stigma rondom psychische problemen bij mbo-studenten te doorbreken. Belangrijk is dat iedereen daarbij niet óver, maar mét jongeren praat.

Meer over GeestKracht-scholen?

Activiteitgegevens

Organisatie

Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO)

Projectleider

Elke van Doorn

Telefoonnummer

06 - 546 755 94

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO