'Gezinspanel Wijchen'

Gezinspanel Wijchen

Omschrijving

De ervaringen, wensen en (on)mogelijkheden van gezinnen in een laag inkomen situatie worden te weinig gehoord. Om hun stem mee te nemen in onderzoek, beleid en uitvoering zet Academische werkplaats AMPHI in samenwerking met het Radboud UMC een panel op. Hiermee kunnen onderzoekers, beleidsmakers en andere initiatiefnemers samenwerken met de gezinnen. Door de inzichten en wensen van de gezinnen op te halen, kunnen onderzoek, beleid en initiatieven beter bij hen aansluiten.

Onderzoekers en een co-onderzoeker (een ouder) organiseren een panel in Wijchen waarin tien tot twaalf ouders met een laag inkomen vier à vijf keer per jaar bijeenkomen om hun ervaringen te delen en organisaties te adviseren.

Vragen van organisaties kunnen bijvoorbeeld gaan over (toegankelijke) informatie voor deze gezinnen of een buurttuin-initiatief. Daarnaast kunnen panelleden tijdens de bijeenkomsten praten over onderwerpen die bij hen leven. Op basis hiervan kan ook ongevraagd paneladvies worden gegeven.

Doel

In het Gezinspanel Wijchen kunnen mensen die met weinig geld moeten rondkomen met hun gezin hun stem beter laten horen in onderzoek, beleid en praktijk.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Academische werkplaats AMPHI Integraal Gezondheidsbeleid (IGB), Radboud University and Medical Centre (UMC)

Projectleider

Gerda Wink

Telefoonnummer

024 - 361 63 32

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO