'AmiGo voetbalschieters'

AmiGo voetbalschieters

Omschrijving

Met de subsidie van Klein Geluk schaft Onderwijscentrum het Roessingh een set aan van vier voetbalschieters (AmiGo). Met de voetbalschieters, die aan de voorzijde van een rolstoel worden geplaatst, kunnen de leerlingen dribbelen, passen en schieten met een bal. De voetbalschieter wordt op drie manieren ingezet:

  1. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs
  2. Onder schooltijd tijdens clinics, workshops en toernooien (voetbal, mik- en trefbalspelen), waarvoor structureel een middag in de week is ingeroosterd
  3. Na schooltijd, in samenwerking met Revalidatiecentrum het Roessingh (bewegingsagogiek), voor trainingen en voor een nog op te zetten Kickit-competitie (een rolstoelvoetbalspel).

Doel

Het vergroten/verbreden van het beweegaanbod voor rolstoelgebonden leerlingen en het opzetten van een regionale competitie van het rolvoetbalspel Kickit. De leerlingen ervaren dat ze met de voetbalschieter zelfstandig, individueel en in samenspelvormen, met een bal kunnen dribbelen, passen en schieten. De leerlingen kunnen op een gelijkwaardig niveau, met elkaar diverse balspelvormen ondernemen.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Onderwijscentrum het Roessingh

Projectleider

Rick Somberg

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO