'Roger That Inspiratielab De Peel'

Roger That Inspiratielab De Peel

Omschrijving

Roger That Inspiratielab De Peel, een initiatief van de Rogier Hulst Foundation, vergroot de veerkracht van jongeren van 11 tot 25 jaar in de Peelregio. Basis daarvoor zijn de drie O’s van het Inspiratielab: Ontmoeten, Ontdekken en Ontplooien.

Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar activiteiten voor en dóór jongeren worden georganiseerd. Een eigentijds lab waar jongeren hun talenten ontdekken, creatief zijn en zich ontplooien. Een vertrouwde plek waar jongeren antwoorden op levensvragen ontdekken en hun zelfredzaamheid in onze uitdagende maatschappij versterken.

Doel

Doelstellingen van het Roger That Inspiratielab zijn:

  1. Participatie en diversiteit vergroten, door het lab open te stellen voor alle jongeren, als ontmoetingsplek en vrijplaats, waar ze zichzelf kunnen zijn, een praatje kunnen maken met leeftijdgenoten, kunnen relaxen, een luisterend oor vinden en hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.
  2. De zorg die jongeren eventueel nodig hebben, beter vindbaar en sneller toegankelijk maken, zodat problemen niet erger worden, wachttijden korter zijn en jongeren niet iedere keer opnieuw hun hele verhaal hoeven vertellen.
  3. Jeugd- en jongerenwerk innoveren, door een integrale aanpak te ontwikkelen, gebaseerd op de principes van positieve gezondheid, waarbij welbevinden, zorg, onderwijs en arbeidsmarkt zijn geïntegreerd en ervaringsdeskundige jongeren een sleutelrol vervullen.
  4. Versterken van de veerkracht van jongeren, zodat ze sneller weer mee kunnen doen: in relaties, in onderwijs, in werk. En weten hoe ze in de toekomst bij problemen moeten handelen.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

Roger That Inspiratielab De Peel

Projectleider

Huub Esten

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO