'De energie en kennis van ‘Samen word je niet moe’'

De energie en kennis van 'Samen word je niet moe'

Omschrijving

De vrouwen van verschillende achtergronden en culturen van de zelfregiegroepen van Wmove.nu in het Oude Noorden van Rotterdam willen hun ervaring en energie inzetten voor andere vrouwen en gezinnen. Daarom organiseren ze in de schoolvakanties uitstapjes en een weekendtrip voor moeders en kinderen die net als zij met tekorten moeten leven.

Moeders komen in een andere omgeving even op adem. Kinderen spelen samen en kunnen na de vakantie op school iets vertellen. Tijdens de uitstapjes bespreken de moeders waar zij tegenaan lopen. In wederkerigheid brengen de dames van de zelfregiegroepen en de deelnemers in kaart welke stappen nodig zijn om verandering te bereiken.

Wat het bijzonder maakt: de zelfregiegroepen gaan uit van de vrouwen en kinderen zelf! Zij weten wat zij willen en nodig hebben. Uitstapjes worden voor en met elkaar in wederkerigheid gepland en uitgevoerd. Het gaat om samen doen, samen een stem hebben en samen energie opwekken.

Iedereen blijft met elkaar in gesprek via een eigen WhatsApp-groep en sociale media en deelnemers maken een website en blogs om hun inzichten extern met professionals en organisaties te delen.

Doel

  • het netwerk van de zelfregiegroepen vergroten
  • samen in wederkerigheid krachten bundelen
  • in gesprek gaan met vrouwen en kinderen zelf en energie opwekken
  • ervaringskennis verzamelen en toegankelijk maken

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Wmove.nu

Projectleider

Bärbel Goedeking

Telefoonnummer

06 - 223 238 49
© 2024 FNO