'Laagdrempelige inloopmogelijkheden voor alle jongeren in Nederland!'

Laagdrempelige inloopmogelijkheden voor alle jongeren in Nederland!

Omschrijving

Zes inloopinitiatieven voor jongeren en jongvolwassenen hebben vorig jaar de krachten gebundeld en Alliantie laagdrempelige inloopmogelijkheden mentale gezondheid jongeren opgericht, kortweg: de Inloopalliantie.

De Inloopalliantie wil de mentale weerbaarheid van jongeren preventief en laagdrempelig versterken. Dit doet de alliantie door de krachten van inloopinitiatieven te bundelen, zodat jongeren in heel Nederland in hun eigen omgeving ondersteuning vinden om hun mentale gezondheid te ontwikkelen. De Inloopalliantie droomt van een politiek klimaat waarin het belang van preventie wordt erkend en inloopmogelijkheden structureel worden gesteund.

Hoe eerder jongeren kunnen praten over problemen, zorgen en (levens)vragen, hoe groter de kans dat hun problemen niet escaleren. De alliantie is ervan overtuigd dat preventie, met aandacht voor de problemen én de mogelijkheden, een essentiële rol speelt in het bewaren, herstellen en versterken van de mentale gezondheid van jongeren. Onderzoek in binnen- en buitenland laat ook zien dat preventieve ondersteuning effectief is, de kwaliteit van leven van jongeren vergroot en daardoor belangrijke maatschappelijke baten kan opleveren.

Doel

De Inloopalliantie streeft naar een landelijk dekkend netwerk van inloopmogelijkheden en brede erkenning voor de maatschappelijke waarde van laagdrempelige inloopmogelijkheden. Het realiseren van deze ambities kan en wil de alliantie niet alleen doen. Daarom trekt de Inloopalliantie samen op: met onder andere jongeren, gemeentes, VWS en GeestKracht.

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

Alliantie laagdrempelige inloopmogelijkheden mentale gezondheid jongeren

Projectleider

Nadja Groot

Telefoonnummer

06 - 462 106 95

Volg ons

LinkedIn

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO