'Innovatief bewegen'

Innovatief bewegen

Omschrijving

Esdégé-Reigersdaal geeft ondersteuning op maat aan mensen met een beperking. Of het nu gaat om een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel: ze ondersteunt zo’n 3500 cliënten op meer dan 200 locaties in Noord-Holland Noord.

Tijdens het project Innovatief bewegen worden twee technologieën ingezet om mensen met een ernstige (meervoudige) beperking te stimuleren tot beweging met plezier. Het gaat om de SmartBike en Symphonic eMotions. Deze technologie rouleert tussen verschillende locaties van Esdégé-Reigersdaal.

Symphonic eMotions is een virtueel orkest dat je bespeelt door voor de camera te bewegen. Door je bewegingen te vergroten of te versnellen worden steeds meer muziekinstrumenten hoorbaar. Focus je met de camera op een bepaald deel van het lichaam, dan word je gestimuleerd om dit deel goed te gebruiken en te bewegen. Zoom je de camera uit op de hele ruimte dan word je gestimuleerd om door de hele ruimte te bewegen en de bewegingen met het hele lichaam steeds groter te maken. Op deze manier is Symphonic eMotions in te zetten voor mensen met veel bewegingsmogelijkheden en mensen met minder bewegingsmogelijkheden.

Veel locaties van Esdégé-Reigersdaal hebben een hometrainer of Motomed, maar het is niet altijd leuk en motiverend om hier gebruik van te maken. Met de SmartBike kun je tijdens het fietsen naar YouTube-filmpjes kijken. Zo is er oneindig veel te zien en je kunt ook je eigen content toevoegen.

Doel

Het doel van dit project is het stimuleren van beweging en plezier. Voor de mensen die gebruik gaan maken van de technologie is het vaak lastig om (zelfstandig) te bewegen op een plezierige manier, maar hier is vaak wel behoefte aan. De manieren om beweging te stimuleren, sluiten meestal niet aan bij de interesse en beleefwereld en brengen niet altijd plezier.

Tijdens verschillende demonstraties is de technologie van SmartBike en Symphonic eMotions uitgebreid getest. Er werd veel plezier aan beleefd.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Esdégé-Reigersdaal

Projectleider

Charlotte Zentveldt

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO