'Magische dag uit voor gezinnen met diabetes type 1'

Magische dag uit voor gezinnen met diabetes type 1

Omschrijving

Diabetes+ organiseert een magische dag, zonder zorgen, voor gezinnen met een kind met type 1 diabetes. Een dag waarop de kinderen samen genieten van een leuke dag uit, waar heel veel kinderen type 1 hebben en niemand dus ‘anders’ is. Een dag waarop de ouders elkaar ontmoeten, even de zorg voor hun kind loslaten, ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar helpen. Een dag van herkenning en erkenning. Deze magische dag gaat peer-to-peer-support opleveren voor zowel de ouders als de kinderen met type 1 diabetes en hun broertjes en zusjes.

Doel

Het doel van dit project is de kinderen en ouders te laten ervaren dat ze niet de enige zijn in deze situatie, dat je van elkaar kunt leren en dat je elkaar kunt helpen bij het zo goed mogelijk omgaan met type 1 diabetes. Het ontmoeten van andere ouders van en kinderen met type 1 diabetes neemt eenzaamheid weg. Het kunnen delen van ervaringen zorgt ervoor dat dingen draaglijker worden.

Het project zorgt voor waardevolle sociale contacten en geeft extra educatie via peer-to-peer-support, ook na afloop. Dit draagt bij aan een betere kwaliteit van leven voor zowel het kind als de ouders. Daarnaast is het ook een ontspannen dag uit voor het hele gezin, samen met een grote groep gelijkgestemden.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Diabetes+

Projectleider

Laura Schuurman

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO