'Rolstoelvierdaagse Zoetermeer en omgeving'

Rolstoelvierdaagse Zoetermeer en omgeving

Omschrijving

Palet Welzijn organiseert elk jaar de Rolstoelvierdaagse, in 2023 al voor de zestiende keer! Van oorsprong is dit een Zoetermeers evenement, maar inmiddels doen ook enkele wijken buiten Zoetermeer mee.

De Rolstoelvierdaagse is bedoeld voor mensen die bij langere afstanden afhankelijk zijn van een rolstoel, wonend in een zorginstelling of zelfstandig. De vierdaagse is veel meer dan een wandeling. Het contact met andere deelnemers, vrijwilligers, familieleden die meelopen en scholieren die helpen is ook heel belangrijk.

Tijdens de Rolstoelvierdaagse worden allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een workshop rolstoeldansen en een groot afsluitend feest, waar verbinding en ontmoeting centraal staan.

De kracht van dit evenement is dat het wijk-gebonden is. Deelnemers leren de wijk beter kennen, bewoners zwaaien naar de deelnemers en bedrijven leveren een bijdrage met sponsoring.

Doel

De Rolstoelvierdaagse biedt rolstoelafhankelijke ouderen de kans om een paar dagen buiten op pad te zijn en daarnaast samen te zijn met anderen, wat soms leidt tot langdurige contacten. Daarnaast is de vierdaagse een stimulans om er vaker met de rolstoel op uit te gaan: zelfstandig of met begeleiding.

Doelen in cijfers:

  • 4 dagen achter elkaar een wandeling van rond de 2,5 kilometer in het voorjaar van 2023, 2024 en 2025
  • 400 deelnemers per vierdaagse; 1200 deelnemers in 3 jaar

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Palet Welzijn

Projectleider

Marga Stokman

Telefoonnummer

0800 - 935 94 56

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO