'JongPitCast'

JongPitCast

Omschrijving

Het leven van een jongere met een chronische aandoening of beperking is niet gemakkelijk. De aandoening zorgt voor belemmeringen en dit maakt zorg(e)loos leven vaak onmogelijk. Jongeren doen minder mee in vergelijking met hun ‘gezonde’ leeftijdgenoten, ervaren een lagere kwaliteit van leven, voelen zich in hogere mate door hun gezondheid belemmerd, hebben minder vrienden dan ze zouden willen en maken zich vaker zorgen over hun toekomst.

Contact met lotgenoten is daarom van groot belang. Het delen en leren van elkaars ervaringen helpt. Want samen sta je sterker. Stichting JongPIT is opgericht voor én door jongeren met een chronische aandoening of beperking. want verschil voor jongeren maak je mét jongeren.

Het project JongPitCast is dus door de jongeren zelf bedacht. Na een try-out gaat JongPIT dit project inbedden binnen de organisatie. De JongPitCasts zullen bedacht, geproduceerd en verspreid worden door de jongeren zelf en gaan over onderwerpen die bij de doelgroep spelen en hen een gevoel van herkenning, erkenning en eigen regie geven.

Luister de podcast!

Doel

  • Op een laagdrempelige manier informatie geven over (gedeelde) ervaringen
  • Het inspireren en motiveren van jongeren met een beperking
  • Empoweren van jongeren en eigen regie stimuleren (wat jij kan kan ik ook)
  • Werkervaring voor jongeren met een beperking

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting JongPit

Projectleider

Anne de Goede

Telefoonnummer

06 - 200 317 87

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO