'Eerder is beter'

Eerder is beter

Omschrijving

Eerder is beter geeft jongvolwassenen via een online platform informatie over buitengewone ervaringen. Voorbeelden van buitengewone ervaringen zijn bijzondere gedachten, anderen niet vertrouwen of het horen of zien van dingen die er niet zijn. Deze ervaringen komen veel voor en zijn meestal onschuldig. Maar je kunt er ook bang van worden en ze kunnen je leven gaan beheersen. Soms leiden ze tot langdurig lijden.

Om dit te voorkomen biedt Eerder is beter informatie en handvatten over buitengewone ervaringen. Informatie gericht op het voorkomen van mentale kwetsbaarheid en maatschappelijke uitval. Uit onderzoek weten we dat deze informatie voor jongvolwassenen voldoende is om niet vast te lopen. Ze begrijpen beter wat ze ervaren, worden gerustgesteld en zorg is vaak niet meer nodig.

De informatie wordt ontwikkeld en beheerd door een redactieraad met jongvolwassenen, experts, onderzoekers en ontwerpers en aangeboden via MIND. Medewerkers van MIND chatten indien gewenst met de bezoeker en verwijzen zo nodig door naar ondersteuning en zorg in de buurt.

Jongvolwassenen komen in contact met het platform door online campagnes en aanwezigheid in scholen, wijkteams, buurthuizen, sportverenigingen, huisartspraktijken, kerken en moskeeën.

Doel

Jongvolwassenen die buitengewone ervaringen hebben geruststellen en handvatten bieden deze te normaliseren.

Te zetten stappen:

  • informatie en handvatten over buitengewone ervaringen ontwikkelen, beheren en publiceren bij MIND;
  • jongvolwassenen in aanraking brengen met de content via campagnes bij gemeenten;
  • normaliseren, geruststellen en tijdig verwijzen;
  • testen, reflecteren op, beheren en verbeteren van interactie en content;
  • Eerder is beter duurzaam borgen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Parnassia Groep

Projectleider

Eddo Velders

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO