'Duo-Fiets voor de cliënten van ‘t Palet Zuidwolde'

Duo-Fiets voor de cliënten van 't Palet Zuidwolde

Omschrijving

Dagbestedingscentrum ’t Palet wordt bezocht door 71 mensen met een (ernstige) verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de leeftijd van 23 tot 69 jaar. Hier krijgt iedere cliënt liefdevolle aandacht en professionele begeleiding passend bij zijn of haar wensen en behoeften. Er is oprechte interesse in hoe het met de cliënt gaat, wat hij of zij nodig heeft en hoe hij of zij graag de dag wil doorbrengen. Er is een heel aanbod aan zinvolle dagbestedingsactiviteiten.

Door bezig te zijn verzetten de cliënten de zinnen en brengen ze samen hun tijd op een leuke en leerzame manier door. Want de begeleiding stelt hen in staat om, als ze dat willen, zich te ontwikkelen en vaardigheden aan te leren. Op hun eigen wijze en in hun eigen tempo.

Naast dagbestedingslocatie is ’t Palet ook een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Hier is iedereen welkom om in de kantine gezellig met elkaar en de cliënten een kopje koffie te drinken en elkaar beter te leren kennen.

Doel

Clientfonds ‘s Heeren Loo schaft een duo-fiets aan voor de mensen van dagbestedingscentrum ’t Palet in Zuidwolde. Om hen meer plezier en vitaliteit te bieden en te zorgen voor meer sociale cohesie in de buurt.

Een duo-fiets een ideaal hulpmiddel voor als een cliënt gestrest of boos is en zijn emoties niet kan reguleren; een halfuurtje fietsen verzet de zinnen en kalmeert. Buurtbewoners kunnen zich bij ’t Palet opgeven als vrijwillige meefietser.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Clientfonds 's Heeren Loo

Projectleider

Mitzy Kieffer

Telefoonnummer

06 - 225 843 54

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO