'Ontspannen binnen de gesloten psychiatrie-afdeling'

Ontspannen binnen de gesloten psychiatrie-afdeling

Omschrijving

De psychiatrisch zieke mensen die (langdurig) verblijven op de besloten psychiatrie-afdeling van het Erasmus MC krijgen de beschikking over twee hometrainers. Deze hometrainers kunnen in eigen regie gebruikt worden om spanning kwijt te raken en/of meer te bewegen. Voor wie wil en kan is het mogelijk om via een digitaal scherm fietsroutes af te leggen in de natuur of een (buitenlandse) stad.

Dit initiatief komt vanuit de patiënten. Die groep is heel divers: van 18 jaar tot hoogbejaard, jongeren, zwangeren en ouderen, voor het eerst opgenomen aan het begin van een lang herstelproces, of met een chronische psychische aandoening.

Als gevolg van de chronische of langdurige psychische ziekte voelen patiënten zich vaak ernstig beperkt in hun welzijn. Tijdens de opname op de gesloten afdeling geven deze hometrainers eigen regie om iets te kunnen doen ter ontspanning of als training.

Doel

De patiënten en medewerkers op de besloten psychiatrie-afdeling verwachten dat de hometrainers bijdragen aan het welzijn van alle daar opgenomen patiënten. Het project is geslaagd als patiënten ervaren dat zij minder gespannen zijn, minder doelloos over de gang op en neer lopen en zich minder aan elkaar ergeren. Het doel is ook dat patiënten ervaren dat zij zelf regie hebben om te werken aan door hen gewenst gewichtsverlies of conditieverbetering. Zo kunnen zij hier thuis mee verder.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Erasmus MC Foundation

Telefoonnummer

010 - 703 48 02

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO