'Gezinsvakantie'

Gezinsvakantie

Omschrijving

In dit project gaan gezinnen in kwetsbare situaties samen op vakantie. In het gezin moet ten minste één van de kinderen op de basisschool zitten.

Ruimte voor ontspanning is van groot belang, om thuis even los te kunnen laten. De groep is iedere dag actief bezig. Iedereen verruimt zijn blik door nieuwe ervaringen: kanoën, fietsen, kookworkshops. Hierdoor worden regelmatig grenzen verlegd en ontstaat de kracht om nieuwe stappen te zetten in het leven van alledag. Een gezinscoach is beschikbaar voor coaching in de opvoeding.

Doel

De gezinsvakantie richt zich op drie thema’s:

  • ontspanning
  • gezinsondersteuning
  • gezonde leefstijl: voeding en bewegen

Vanaf het moment van inschrijving wordt door de gezinnen, vrijwilligers en beroepskrachten samen toegewerkt naar de vakantie met bijeenkomsten voor plannen en voorbereiding. Hoe meer eigen inbreng van de deelnemers, hoe liever!

Tijdens de vakantie is er een open sfeer, om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld problemen in de opvoeding en financiën. Tijdens en rondom de vakantie zijn vervolgstappen naar hulpverlening laagdrempeliger. Ter ondersteuning hiervan gaat er een gezinscoach mee op vakantie, die ook in het voortraject al kennismaakt met de gezinnen.

Daarnaast gaat er een voedingsdeskundige mee, die op een laagdrempelige manier gezonde voeding introduceert tijdens deze vakantieweek. Deelnemers doen mee aan kookworkshops waarin zij op een leuke manier gezonde maaltijden verzorgen voor de groep.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Rijnstad

Projectleider

Jorine Roelofs

Telefoonnummer

06 - 110 959 41

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO