'Samen Reguleren!'

Samen Reguleren!

Omschrijving

Koraal ondersteunt, begeleidt en behandelt onder andere jongeren en ‘jonge’ ouders met een (licht) verstandelijke beperking en hun gezin bij wie het (tijdelijk) niet lukt een goede weg door het leven te vinden.

Samen Reguleren! is een programma van twaalf groepsbijeenkomsten voor ‘jonge’ ouders. Hierin leren ouders wat ze kunnen doen om stressvolle situaties beter onder controle te krijgen en om spanning in hoofd en lijf om te zetten in rust. Ze kunnen tevens gelijkgestemde ouders ontmoeten en elkaars ervaringen, belangstelling, energie en plezier delen.

Het programma wordt verzorgd door een trainer en co-trainer. De trainer is een professional van Koraal. De co-trainer is een ouder die (deels) hetzelfde heeft meegemaakt als de deelnemers. Naast de bijeenkomsten krijgen de ouders regelmatig berichtjes met tips, reminders en aanmoedigingen.

Na de bijeenkomsten kunnen ex-deelnemers, als ze dit willen, elke zes weken aansluiten bij een vervolgbijeenkomst. Ook kunnen ze met hun trainer afspreken dat ze berichtjes blijven ontvangen.

Doel

Als je zelf lekker in je vel zit, kun je je kind(eren) ook beter helpen om ‘van onrust tot rust’ te komen.

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Koraal

Projectleider

Annemiek Meys en Aimée Biermans

Telefoonnummer

06 - 223 326 08

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO