'MIND Young Academy in het mbo'

MIND Young Academy in het mbo

Omschrijving

MIND Young Academy (MYA) wil het gesprek over psychische gezondheid op het mbo normaliseren. In een reeks van drie lessen praten jongeren met elkaar over psychische problematiek. De lessen worden gegeven door peer educators, jongvolwassenen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met mentale problemen. Want MYA gelooft dat goede oplossingen alleen ontwikkeld kunnen worden met jongeren samen. Door het thema bespreekbaar te maken en eventueel door te verwijzen naar hulp, wil MYA de mentale veerkracht van mbo-studenten vergroten.

Daarnaast wordt samen met mbo-instellingen onderzocht hoe het MYA-programma verduurzaamd kan worden. MYA leidt studenten van de opleiding ‘gespecialiseerd pedagogisch medewerker’ van de mbo-instelling Aventus op tot peer educators. De studenten worden gekoppeld aan ervaren peer educators en gaan vervolgens binnen MYA zelf het gesprek aan met jongerejaars van hun opleiding.

Ook ontwikkelt MYA een breder nazorgprogramma rondom psychische gezondheid. Samen met studenten, docenten en zorgprofessionals van Aventus worden verschillende werkvormen ontwikkeld waarmee studenten en de instellingen zelf aan de slag kunnen om structureel aandacht te besteden aan psychische gezondheid.

Doel

Het normaliseren van het gesprek over psychische gezondheid en de uitrol van MYA in het mbo, met de volgende doelstellingen:

  • Het vergroten van (vroegtijdige) (h)erkenning van psychische klachten onder studenten.
  • Weten wat te doen bij psychische klachten en indien nodig doorverwijzen naar hulp.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

MIND

Projectleider

Sander Slootmaker

Telefoonnummer

033 - 303 23 13

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO