'Anderhoofdkoor'

Anderhoofdkoor

Omschrijving

Het Anderhoofdkoor is een koor voor psychosegevoelige mensen, of voor hen die bekend zijn met deze problematiek. Een koor waar de leden zich veilig en gezien voelen. Waar hun eigenheid er mag zijn, binnen de kaders van een veilige groepsdynamiek.

Tijdens de repetities ligt de focus op stemvorming, training van het muzikale gehoor en het instuderen van repertoire. Er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van het lichaam, de verbinding van het lijf met de adem, de verbinding van de adem aan de stem en het ontwikkelen van persoonlijke en gezamenlijke resonans. Dat gebeurt door middel van verschillende stem- en theateroefeningen en het zingen van canons. Daarnaast wordt er gewerkt aan meerstemmig repertoire, van de middeleeuwen tot nu, van heel klassiek tot experimenteel, brutaal en eigenzinnig.

Het koor is gratis toegankelijk voor iedereen die ervaring heeft met psychoses. Zangervaring is natuurlijk heel fijn, maar is geen absolute voorwaarde.

Doel

Met dit project wordt een bijdrage geleverd aan de geestelijke en fysieke gezondheid van de deelnemers en aan het verbreden van draagvlak voor psychosegevoeligheid. Het koor helpt bij sociale cohesie, talentontwikkeling, ontwikkeling op emotioneel vlak, een stabiel dag- en weekritme en een goede fysieke gezondheid.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Opera Theater Amsterdam

Projectleider

Charles Hens

Telefoonnummer

06 - 480 181 88

Volg ons

Facebook

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO