'Golfsurfen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie'

Golfsurfen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie

Omschrijving

Duchenne Parents Project organiseert de komende drie jaar zes surfdagen voor kinderen en jongeren met Duchenne spierdystrofie, voor zowel nog lopende als niet meer lopende kinderen. Tijdens deze evenementen hebben de jongens met Duchenne de kans om sociale contacten te leggen met anderen in dezelfde situatie, terwijl ook ouders en broers en zussen elkaar kunnen ontmoeten. Samen met de instructeurs en vrijwilligers bepalen de deelnemers zelf hoe lang en op welke manier ze surfervaring willen opdoen. Dat gebeurt met respect voor hun energieniveau en behoefte aan rust, zodat ze zich zowel fysiek als mentaal goed voelen.

Doel

Het doel van dit project is om kinderen en jongeren met Duchenne spierdystrofie een kans te geven om te surfen en daarmee hun kwaliteit van leven te bevorderen. Door twee surfdagen per jaar te organiseren wil met dit project in totaal veertig jongens met Duchenne een onvergetelijke ervaring bieden. Tegelijkertijd stimuleert dit sociale contacten. Dit project wil niet alleen deelnemers laten genieten van een dag op het water, maar ook ouders en gezinnen de kans geven elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Het uiteindelijke doel is om bij te dragen aan een inclusieve en ondersteunende gemeenschap voor jongeren met Duchenne. De hoop is dat de surfdagen een terugkerend jaarlijks event worden, openstaand voor alle jongens met Duchenne en mogelijk uitgebreid naar andere deelnemers met spierziekten.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Duchenne Parent Project

Projectleider

Michelle Reneerkens

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO