'NJR Hoofdzaken: delen, denken en doen'

NJR Hoofdzaken: delen, denken en doen

Omschrijving

NJR Hoofdzaken is een panel van 35 jongeren die hun ervaring in de GGZ inzetten om de wereld een stukje beter te maken voor jongeren met psychische klachten. Wat ze precies doen? Ze delen hun verhaal met zorgprofessionals, denken mee met beleidsmakers en geven gastlessen.

De jongeren van NJR Hoofd­zaken willen de geestelijke gezondheidszorg verbeteren voor anderen en voorkómen dat ze in die situatie terechtkomen. Om hen hierbij te ondersteunen, helpt NJR de jongeren om te ontdekken waar ze goed in zijn. Ook trainen ze de jongeren om hun verhaal te delen op een manier die impact maakt. Zo zetten zij hun kracht van kwetsbaarheid in op een manier die ongekend is.

Door hun lef en moed om hun eigen verhaal te delen, groeien de jongeren zelf ook. Daarnaast maken ze altijd een diepe indruk op de professionals met wie ze samenwerken door hun openheid en constructief kritische input, gebaseerd op ervaringskennis.

(Zorg)professionals en beleidsmakers krijgen via het panel een inkijk in de beleving van een jongere in een GGZ-traject. Tegelijkertijd wordt hen een spiegel voorgehouden over hoe de match tussen jongeren en professionele hulp beter kan.

Doel

NJR Hoofdzaken bestaat sinds 2015 en is uitgegroeid tot een sterke gesprekspartner over psychische problematiek onder jongeren. Zo werkt NJR aan het bestrijden van stigma en helpt de organisatie het leven van andere jongeren met psychische klachten beter te maken. Bijvoorbeeld door jongeren meer invloed te geven op hun eigen behandeling en door meer steun te creëren voor de gevolgen van psychische klachten bij school of opleiding.

NJR ondersteunt vele partnerorganisaties om er een betekenisvolle ervaring van te maken voor iedereen. De organisatie streeft naar co-creatie en een zo gelijkwaardig mogelijk contact tussen jongeren en professionals, bijvoorbeeld door te zorgen voor een serieuze voorbereiding, invloed op beslissingen en terugkoppeling over wat er met de inbreng van jongeren is gedaan.

De komende jaren werkt NJR Hoofdzaken aan het verbreden en vergroten van hun impact in de wereld van de GGZ.

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

NJR

Projectleider

Naomi den Besten

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO