'#Durftevragen'

#Durftevragen

Omschrijving

ExpEx Flevoland gaat een serie maandelijkse VODcasts maken waarin er op een voor de doelgroep aansprekende manier aandacht wordt besteed aan thema’s die belangrijk zijn voor jongeren tussen dertien en dertig jaar met psychische aandoeningen (zoals depressie en angststoornissen), een licht verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis (zoals autisme).

Een VODcast is eigenlijk hetzelfde als een podcast, alleen zit er bij een VODcast naast geluid ook beeldmateriaal. Het is als het ware een audiovisuele opname van een podcastsessie.

De jongeren kunnen in de VODcast op een laagdrempelig wijze hun ondersteuningsvragen neerleggen bij experts en ervaringsdeskundigen. In de afleveringen worden deze (anonieme) vragen besproken.

Doel

De VODcast is er voor de jongeren die hun vragen niet openlijk durven te stellen of problemen durven te delen. Het moet een veilige omgeving zijn waarin jongeren zich kwetsbaar kunnen opstellen.

In de VODcast worden in de gesprekken onderwerpen besproken die soms lastig zijn om in de eigen omgeving te bespreken, vanwege stigma’s of taboes. Er wordt bewustwording gecreëerd bij jongeren en eventueel ook zorgprofessionals over hoe het is om als jongere een hulptraject te doorlopen. Vanuit ervaringen laat de VODcast zien wat helpende en niet-helpende factoren zijn. Met de VODcast zullen professionals tevens geprikkeld worden om naar hun eigen werkwijze te kijken.

Activiteitgegevens

Organisatie

ExpEx Flevoland

Projectleider

Astrid Stomphorst

Telefoonnummer

06 - 434 591 91

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO