'Theaterroute Nabij'

Theaterroute Nabij

Omschrijving

Culturele organisaties Studio Assisië, EELT Theatercollectief, Speels Collectief en Zwermers en zorgorganisatie Prisma organiseren in het weekend van 25 en 26 mei 2024 ‘Nabij’. De locatie is Landpark Assisië, een groot en groen zorgterrein in Biezenmortel, gemeente Tilburg.

Het publiek wordt op vaste tijden ontvangen en wandelt als groep, onder begeleiding van een gids/acteur, van voorstelling naar voorstelling. Inclusief werken – deelname aan en bezoek van het festival ook toegankelijk maken voor mensen met een beperking – speelt zowel in de opzet als de doelstellingen van Nabij een belangrijke rol.

Drie van de vier voorstellingen worden gemaakt met een zeer diverse groep mensen: bewoners van het landpark (mensen met een beperking) en uit de omgeving van het landpark. Voor mensen voor wie meemaken van het hele programma te veel is, worden op de vrijdag voorafgaand aan Nabij losse voorstellingen of onderdelen daarvan aangeboden op alternatieve locaties.

Doel

  • Ontmoeting en kennismaking tussen bewoners van het landpark (mensen met een beperking) en bewoners uit de omgeving stimuleren en faciliteren.
  • Mensen met een beperking volwaardig en gelijkwaardig mee laten draaien in een artistieke productie.
  • Bijdragen aan dynamiek en diversiteit in het activiteitenaanbod op Landpark Assisië en zo de leefbaarheid voor bewoners vergroten.
  • De community rondom het landpark en het culturele programma op het terrein versterken en vergroten.
  • Landpark Asissië (opnieuw) laten ontdekken als recreatiegebied en bezoekers en deelnemers meenemen in de ontwikkeling van dit terrein.
  • Kwalitatief hoogwaardig festival van locatietheaterproducties realiseren, dat in locatiekeuzes, cultureel aanbod en mix in mensen verrast en verwondert.
  • Bijdragen aan Landpark Assisië als culturele hub voor makers, in het bijzonder op het vlak van inclusief theater en community art.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Studio Assisië

Projectleider

Saskia van de Wiel

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO