'MIND Naasten Centraal Young'

MIND Naasten Centraal Young

Omschrijving

MIND Naasten Centraal Young, sinds 2019 een onderdeel van Labyrint-In Perspectief, dat later MIND Naasten Centraal werd, zet zich in voor jongvolwassenen (18-35 jaar) die een naaste hebben met psychische en/of verslavingsproblematiek. Dat kan een broer, zus of partner, maar ook een ouder zijn.

Met het project KOPP/KOV aan ZET richt MIND Naasten Centraal Young zich specifiek op jongvolwassenen die zijn opgegroeid met een psychisch kwetsbare ouder. KOPP/KOV-kinderen groeien vaak op in een lastige thuissituatie. Het kan heel zwaar zijn voor een kind om een kwetsbare ouder te hebben en dit kan nog steeds veel impact hebben op het dagelijks leven en de mentale gezondheid van jongvolwassenen.

Doel

GeestKracht werkt samen met MIND Naasten Centraal Young om de kwaliteit van leven van jongvolwassen KOPP/KOV te verbeteren. KOPP/KOV-jongeren worden nog vaak niet gezien of begrepen door professionals. Samen met GeestKracht wil MIND Naasten Centraal Young hen daarom een stem geven en aanbod ontwikkelen, bijvoorbeeld contactgroepen en workshops, waardoor zij sterker in het leven gaan staan.

De MIND Naasten Centraal Young-community is er voor en door de doelgroep!

Benieuwd naar de andere activiteiten van GeestKracht?

Activiteitgegevens

Organisatie

MIND Naasten Centraal Young

Projectleider

Sandra Vermeulen

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO