'Lichamelijke en mentale ontwikkeling bij de BONTacademie'

Lichamelijke en mentale ontwikkeling bij de BONTacademie

Omschrijving

Stichting BONT biedt drie verschillende vormen van dagbesteding aan, aan jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, waarvan de BONTacademie er een is. De BONTacademie werkt aan drie doelen:

  1. Door bewegen onderdeel van de dagbesteding te maken, zorgen de begeleiders ervoor dat de jongeren minimaal een keer per week bewegen.
  2. Door de jongeren uit te dagen in voor hen onbekende sporten en bewegingen, wordt de lichamelijke ontwikkeling gestimuleerd.
  3. Door een combinatie van klussen uitvoeren, workshops volgen en sporten, streeft stichting BONT naar een zinvolle daginvulling waar de jongeren echt iets aan hebben en van kunnen leren.

Het project is geslaagd als de dertig jongeren meer hebben bewogen, kennis hebben gemaakt met verschillende sporten, een betere fysieke en/of mentale gezondheid hebben ervaren en zich beter zelfstandig kunnen redden.

Doel

Met dit project wil de BONTacademie jongeren enthousiasmeren om meer te bewegen door ze kennis te laten maken met verschillende sporten. Als je fysiek lekker in je vel zit dan voel je je mentaal ook beter, is de gedachte achter dit project.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting BONT

Projectleider

Demi Houthuizen

Telefoonnummer

010 - 203 64 86

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO