'Gewoon geld geven in Tilburg'

Gewoon geld geven in Tilburg

Omschrijving

Kansfonds is het initiatief Gewoon Geld Geven (GGG) gestart met de ambitie om armoede in Nederland te helpen doorbreken. Want als gebrek aan geld gezinnen kansarm maakt, wat is dan de meest logische aanpak? Inzetten op het versterken van bestaanszekerheid. Door het bieden van meer financiële ruimte én ons vertrouwen dat gezinnen zelf het beste weten hoe zij daarmee hun kansen kunnen keren.

De Hogeschool van Amsterdam onderzoekt wat het effect is van een meerjarige, onvoorwaardelijke financiële bijdrage op het welzijn van gezinnen. We zetten er niks tegenover: geen eisen, geen verplichtingen, we verwachten geen tegenprestaties. Gezinnen bepalen zelf hoe ze het geld besteden.

Met lefgemeentes en samenwerkingspartners probeert Kansfonds deze tegendraadse aanpak uit, op zoek naar duurzame oplossingen. Dankzij de steun van Samen Kansrijk en Gezond kan de aanpak Gewoon geld geven uitgebreid worden naar de gemeente Tilburg. De eerste gemeente waar de aanpak Gewoon geld geven al loopt is Zaanstad.

Doel

Gezinnen in diepe armoede, dat strookt niet met ons collectief geweten. Daarom willen we laten zien dat het anders kan. Naar een samenleving gebaseerd op bestaanszekerheid, vertrouwen en menswaardigheid. Door deze samenwerking tussen Kansfonds, het FNO-programma Samen Kansrijk en Gezond en de gemeente Tilburg wordt kennis ontwikkeld over het effect van ‘gewoon geld geven’ op de ervaren gezondheid van Tilburgse gezinnen en wat dit vraagt van een andere armoedeaanpak.

Looptijd

28 februari 2023 - 27 februari 2026

Benieuwd naar de andere activiteiten van Samen Kansrijk en Gezond?

Activiteitgegevens

Organisatie

Kansfonds

Projectleider

Tessa Smets

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO