'Het gaat goed, maar ik heb wel hoofdpijn'

Het gaat goed, maar ik heb wel hoofdpijn

Omschrijving

‘Het gaat goed, maar ik heb wel hoofdpijn’ is een project van SAMAH. De stichting werkt in dit project samen met voormalig alleenstaande minderjarige asielzoekers (ervaringsdeskundigen) aan de verbetering van het mentaal welzijn van jonge alleenstaande asielzoekers.

Jonge alleenstaande vluchtelingen zijn jongeren die op veel punten niet verschillen van andere jongeren: ze hebben dezelfde behoeftes, vragen, interesses en gedragingen als hun leeftijdsgenoten. Ongewoon is de situatie waarin zij verkeren. Het opgroeien in een nieuwe omgeving, zonder familie en in onzekerheid over de toekomst, brengt veel uitdagingen met zich mee. Ook de ervaringen in land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland zijn vaak heftig en blijven lang in hun hoofd aanwezig.

SAMAH biedt deze jongeren, samen met de ervaringsdeskundigen, een plek waar ze zowel fysiek, als digitaal en telefonisch terechtkunnen. Een plek waar de jongeren de mogelijkheid krijgen vaardigheden te leren die hen helpen omgaan met angst of stress, een plek waar jongeren hun verhaal kunnen delen. Een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Een plek waar ze zonder indicatie of specifieke hulpvraag ondersteuning kunnen krijgen bij het opbouwen van hun leven in Nederland.

Doel

De algemene doelstelling van ‘Het gaat goed, maar ik heb wel hoofdpijn’ is het mentaal welzijn en de weerbaarheid van jonge alleenstaande vluchtelingen tussen de 12 en 27 jaar te vergroten.

Looptijd

1 juli 2020 - 30 juni 2021

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting SAMAH

Projectleider

Maria Verkade

Telefoonnummer

06 - 36 05 94 21

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2020 FNO